Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Připravte si skvělou cizrnu podle Marcela Ihnačáka, která se hodí jako příloha k vepřové pečeni.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 577 kJ / 616 kcal
Bílkoviny
51,30 g
Tuky
32,90 g
Vláknina
7,70 g
Sůl
1,80 g
Sacharidy
30,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Cibuli a 5 stroužků česneku nakrájíme nadrobno a orestujeme dozlatova v rozehřáté pánvi s olivovým olejem. Osolíme, opepříme a přidáme na kostky nakrájenou cuketu a lístky tymiánu. Jakmile cuketa zezlátne, přisypeme cizrnu, kterou jsme propláchli ve studené vodě. Osolíme, opepříme a chvíli opékáme. Přilijeme rajčata a podle potřeby trochu vody. Vaříme ještě asi 10 minut (dáváme pozor, aby se cizrna nerozvařila).
02.Petrželovou nať a 1 stroužek česneku nasekáme, spolu s olivovým olejem rozdrtíme v hmoždíři, osolíme a opepříme.
03.Omyté a osušené plátky vepřové pečeně osolíme, opepříme a zprudka opečeme v pánvi s rozpáleným olivovým olejem dozlatova.
04.Pokrm podáváme pokapaný dresinkem a posypaný hoblinkami parmezánu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT