Vepřová pečeně s cizrnou a parmezánem

play Přehrát video recept
Vepřová pečeně s cizrnou a parmezánem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si skvělou cizrnu podle Marcela Ihnačáka, která se hodí jako příloha k vepřové pečeni.

Tagy

Do 30 minut

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × větší cibule
  • 6 × stroužků česneku
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × cuketa
  • čerstvý tymián
  • 250 g cizrny z konzervy
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 400 g loupaných krájených rajčat Freshona
  • 1 × hrst čerstvé petrželové natě
  • 8 × plátků vepřové pečeně Řezníkova čerstvá porce
  • hoblinky parmezánu Lovilio

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 577 kJ / 616 kcal

Bílkoviny

51,30 g

Tuky

32,90 g

Vláknina

7,70 g

Sůl

1,80 g

Sacharidy

30,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Cizrnové ragú

01.Cibuli a 5 stroužků česneku nakrájíme nadrobno a orestujeme dozlatova v rozehřáté pánvi s olivovým olejem. Osolíme, opepříme a přidáme na kostky nakrájenou cuketu a lístky tymiánu. Jakmile cuketa zezlátne, přisypeme cizrnu, kterou jsme propláchli ve studené vodě. Osolíme, opepříme a chvíli opékáme. Přilijeme rajčata a podle potřeby trochu vody. Vaříme ještě asi 10 minut (dáváme pozor, aby se cizrna nerozvařila).

Bylinkový dresink

02.Petrželovou nať a 1 stroužek česneku nasekáme, spolu s olivovým olejem rozdrtíme v hmoždíři, osolíme a opepříme.

Vepřová pečeně

03.Omyté a osušené plátky vepřové pečeně osolíme, opepříme a zprudka opečeme v pánvi s rozpáleným olivovým olejem dozlatova.

Servírování

04.Pokrm podáváme pokapaný dresinkem a posypaný hoblinkami parmezánu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo