Maso na kůži nařežeme. Přendáme ho do zapékací mísy nebo na plech, osolíme, opepříme, zakápneme olejem, podlijeme vínem, přidáme 7 celých stroužků česneku a posypeme rozmarýnem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 2 hodiny. Během celé doby pečení poléváme výpekem.
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Překrojíme je na poloviny nebo na čtvrtiny a opečeme v pánvi s rozehřátým olejem. Osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem a přihodíme 5 rozmačkaných nebo nastrouhaných stroužků česneku. Předvařenou červenou řepu nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji.
Jablko očistíme, nastrouháme nahrubo. Přendáme do mísy, přidáme sterilovaný křen, sůl, pepř, citronovou šťávu, olej a důkladně promícháme.
Pečené maso podáváme s červenou řepou, brambory a jablečným křenem. Na závěr ozdobíme rozmarýnem.