Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
2 hod. 30 min.
Vepřová kýta je oblíbený šťavnatý kus masa, který v kuchyni najde celou řadu využití. Jedno takové vám ukáže i šéfkuchař Marcel Ihnačák, který vás naučí i to, jak kýtu před pečením správně nařezat. Během pečení připravíte i přílohu, kterou jsou tentokrát restované brambory a netradičně i restovaná červená řepa, kterou skvěle doplní domácí jablečný křen.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 486 kJ / 594 kcal
Bílkoviny
54,10 g
Tuky
19,00 g
Vláknina
7,60 g
Sůl
1,20 g
Sacharidy
47,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Maso na kůži nařežeme. Přendáme ho do zapékací mísy nebo na plech, osolíme, opepříme, zakápneme olejem, podlijeme vínem, přidáme 7 celých stroužků česneku a posypeme rozmarýnem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 2 hodiny. Během celé doby pečení poléváme výpekem.
02.Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Překrojíme je na poloviny nebo na čtvrtiny a opečeme v pánvi s rozehřátým olejem. Osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem a přihodíme 5 rozmačkaných nebo nastrouhaných stroužků česneku. Předvařenou červenou řepu nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji.
03.Jablko očistíme, nastrouháme nahrubo. Přendáme do mísy, přidáme sterilovaný křen, sůl, pepř, citronovou šťávu, olej a důkladně promícháme.
04.Pečené maso podáváme s červenou řepou, brambory a jablečným křenem. Na závěr ozdobíme rozmarýnem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT