Vepřová kýta s červenou řepou, brambory a jablečným křenem

play Přehrát video recept
Vepřová kýta s červenou řepou, brambory a jablečným křenem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 30 min.

Vepřová kýta je oblíbený šťavnatý kus masa, který v kuchyni najde celou řadu využití. Jedno takové vám ukáže i šéfkuchař Marcel Ihnačák, který vás naučí i to, jak kýtu před pečením správně nařezat. Během pečení připravíte i přílohu, kterou jsou tentokrát restované brambory a netradičně i restovaná červená řepa, kterou skvěle doplní domácí jablečný křen.

Tagy

Skromně a skvěle

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg vepřová kýta (zadní část)
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 200 ml bílé suché víno
  • 12 × stroužek česnek
  • čerstvý rozmarýn
  • 1 kg brambory
  • 500 g červená řepa
  • 1 × jablko
  • 100 g sterilovaný strouhaný křen Kania
  • 0,5 × citron (šťáva)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 486 kJ / 594 kcal

Bílkoviny

54,10 g

Tuky

19,00 g

Vláknina

7,60 g

Sůl

1,20 g

Sacharidy

47,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Maso na kůži nařežeme. Přendáme ho do zapékací mísy nebo na plech, osolíme, opepříme, zakápneme olejem, podlijeme vínem, přidáme 7 celých stroužků česneku a posypeme rozmarýnem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 2 hodiny. Během celé doby pečení poléváme výpekem.

02.Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Překrojíme je na poloviny nebo na čtvrtiny a opečeme v pánvi s rozehřátým olejem. Osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem a přihodíme 5 rozmačkaných nebo nastrouhaných stroužků česneku. Předvařenou červenou řepu nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji.

03.Jablko očistíme, nastrouháme nahrubo. Přendáme do mísy, přidáme sterilovaný křen, sůl, pepř, citronovou šťávu, olej a důkladně promícháme. 

04.Pečené maso podáváme s červenou řepou, brambory a jablečným křenem. Na závěr ozdobíme rozmarýnem. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo