Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Ze zelí vyřežeme košťál a nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do pekáče a přidáme nahrubo nakrájenou červenou cibuli, rozinky, vinný ocet, víno, jablečnou šťávu, nahrubo nastrouhaná jablka, osolíme, přidáme trochu jahodového džemu a 100 g vepřového sádla.
Krkovici nakrájíme na přibližně stejně široké plátky, po obou stranách osolíme, opepříme a poklademe do pekáče na zelí. Posypeme kmínem a přikryjeme pokličkou. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 2 hodiny. Po 2 hodinách odstraníme pokličku a pečeme dalších 30 minut dozlatova.
Mezitím připravíme chlupaté knedlíky. K vařeným pasírovaným bramborám přidáme vejce, sůl a syrové brambory nastrouhané najemno, které jsme vyždímali. Promícháme a postupně přidáváme hrubou mouku. Z vypracovaného těsta vytvarujeme pomocí lžíce knedlíky, které vaříme ve vroucí osolené vodě 5–6 minut. V průběhu vaření je otáčíme, aby se dobře provařily. Uvařené knedlíky scedíme.
Do rozehřáté pánve dáme zbylé sádlo a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme scezené knedlíky a najemno nakrájenou lahůdkovou cibulku. Osolíme a promícháme.
Na talíř naservírujeme porci červeného zelí, na něj položíme plátek krkovice. Knedlíky servírujeme v samostatné misce.