Roman Paulus
Doba přípravy3 hod.

Vepřová krkovice pečená na červeném zelí

Na našich stránkách kuchynelidlu.cz najdete spoustu chutných receptů na vepřové maso. Připravte si například pečenou krkovičku s červeným zelím podle Romana Pauluse.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Vepřová krkovice

  • 800 g vepřové krkovice bez kosti vcelku Čerstvá porce
  • 500 g červeného zelí
  • 2 × červené cibule
  • 50 g rozinek Belbake
  • 50 ml červeného vinného octa Roso Acentino
  • 100 ml červeného vína Bordeaux Empereur
  • 200 ml jablečné šťávy 100% Dizzy
  • 2 × červená jablka
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 2 × lžíce výběrového jahodového džemu Maribel
  • 115 g vepřového sádla Pikok
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • kmín celý Kania

Chlupaté knedlíky

  • 200 g vařených pasírovaných brambor
  • 2 × vejce
  • 100 g syrových brambor
  • 100 g hrubé mouky
  • 1 × cibule
  • 1 × lahůdková cibulka
  • pekáč s pokličkou

POSTUP

Vepřová krkovice

Ze zelí vyřežeme košťál a nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do pekáče a přidáme nahrubo nakrájenou červenou cibuli, rozinky, vinný ocet, víno, jablečnou šťávu, nahrubo nastrouhaná jablka, osolíme, přidáme trochu jahodového džemu a 100 g vepřového sádla.

Krkovici nakrájíme na přibližně stejně široké plátky, po obou stranách osolíme, opepříme a poklademe do pekáče na zelí. Posypeme kmínem a přikryjeme pokličkou. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 2 hodiny. Po 2 hodinách odstraníme pokličku a pečeme dalších 30 minut dozlatova.

Chlupaté knedlíky

Mezitím připravíme chlupaté knedlíky. K vařeným pasírovaným bramborám přidáme vejce, sůl a syrové brambory nastrouhané najemno, které jsme vyždímali. Promícháme a postupně přidáváme hrubou mouku. Z vypracovaného těsta vytvarujeme pomocí lžíce knedlíky, které vaříme ve vroucí osolené vodě 5–6 minut. V průběhu vaření je otáčíme, aby se dobře provařily. Uvařené knedlíky scedíme.

Do rozehřáté pánve dáme zbylé sádlo a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme scezené knedlíky a najemno nakrájenou lahůdkovou cibulku. Osolíme a promícháme.

Servírování

Na talíř naservírujeme porci červeného zelí, na něj položíme plátek krkovice. Knedlíky servírujeme v samostatné misce.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.