Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V robotu smícháme mléko, vejce a cukr. Po chvíli přisypeme mouku smíchanou se solí a kypřicím práškem. Rozehřejeme vaflovač, do středu nalijeme sběračku těsta (nerozléváme až k okrajům) a pečeme dozlatova.
V pánvi rozpustíme máslo se smetanou. Banány nakrájíme na poloviny a poté ještě podélně rozřízneme. Do másla se smetanou nasypeme třtinový cukr, promícháme a ponoříme banány. Přilijeme limetkovou šťávu a přisypeme skořici. V této fázi už banány nemícháme, necháme povařit 3-5 minut. Nakonec přilijeme vodku – flambujeme, dokud se vodka nevyvaří.
Oloupané a nahrubo nasekané ořechy nasypeme na pánev, necháme pražit a přesypeme do misky.
Na talíř položíme vafli, na ni naskládáme 2-3 banány, zalijeme šťávou z pánve a posypeme opraženými oříšky a kůrou z limetky.
Během flambování je nutné zachovat ostražitost a dodržet základní bezpečnostní pravidla, tzn. nenaklánět se nad planoucí pánví, nemít oblečení s dlouhými rukávy a mít připravenou pokličku nebo džbánek s vodou. Flambujete poprvé? Podívejte se na triky na kuchynelidlu.cz a dozvíte se, jak správně flambovat.