Vafle s flambovaným banánem
Markéta Krajčovičová
Doba přípravy15 min.

Vafle s flambovaným banánem

Vafli nikdo neodmítne, zvlášť když ji doplníte flambovaným banánem. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Těsto

  • 300 ml plnotučného mléka Pilos
  • 2 vejce "M"
  • 2 lžíce cukru krystal Castello
  • 300 g hladké mouky Castello
  • špetka soli
  • 1 kypřicí prášek do pečiva Castello (asi 13 g)

Flambovaný banán

  • 3 banány
  • 100 g másla Pilos
  • 200 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 200 g třtinového cukru
  • 1 limeta (na šťávu a kůru)
  • 1 lžička skořice Mikado
  • 100 ml vodky Gieroy
  • 100 g solených arašídů Alesto

POSTUP

Těsto

V robotu smícháme mléko, vejce a cukr. Po chvíli přisypeme mouku smíchanou se solí a kypřicím práškem. Rozehřejeme vaflovač, do středu nalijeme sběračku těsta (nerozléváme až k okrajům) a pečeme dozlatova.

Flambovaný banán

V pánvi rozpustíme máslo se smetanou. Banány nakrájíme na poloviny a poté ještě podélně rozřízneme. Do másla se smetanou nasypeme třtinový cukr, promícháme a ponoříme banány. Přilijeme limetkovou šťávu a přisypeme skořici. V této fázi už banány nemícháme, necháme povařit 3-5 minut. Nakonec přilijeme vodku – flambujeme, dokud se vodka nevyvaří.

Arašídy

Oloupané a nahrubo nasekané ořechy nasypeme na pánev, necháme pražit a přesypeme do misky.

Servírování

Na talíř položíme vafli, na ni naskládáme 2-3 banány, zalijeme šťávou z pánve a posypeme opraženými oříšky a kůrou z limetky.

Tip

Během flambování je nutné zachovat ostražitost a dodržet základní bezpečnostní pravidla, tzn. nenaklánět se nad planoucí pánví, nemít oblečení s dlouhými rukávy a mít připravenou pokličku nebo džbánek s vodou. Flambujete poprvé? Podívejte se na triky na kuchynelidlu.cz a dozvíte se, jak správně flambovat.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU