Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Krkovici vložíme do pekáče. Z dijonské hořčice, medu a sójové omáčky připravíme marinádu a přelijeme jí krkovici. Do misky, ve které jsme připravovali marinádu, nalijeme trochu vody a krkovici podlijeme. Vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme pomalu asi 1 hodinu. V průběhu pečení podléváme, ke konci pečení už pouze přeléváme krkovici marinádou, aby na povrchu zkaramelizovala.
Cibuli nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji dosklovata. Podlijeme vývarem, zmírníme plamen a dusíme doměkka. Jakmile se vývar vyvaří, přidáme trochu cukru, který necháme zkaramelizovat, opepříme a osolíme. Uvařené brambory rozšťoucháme, přidáme orestovanou cibuli a smetanu a promícháme.
Zelí nakrájíme na nudličky, přilijeme trochu červeného vinného octa, osolíme, opepříme, přilijeme trochu oleje, přidáme cukr, kmín a strouhaný křen. Dobře promícháme a necháme krátce odležet.
Pečenou krkovici nakrájíme na plátky, podáváme s bramborovo-cibulovým pyré a zelným salátem přelité trochou marinády.