Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 10 min.

Uzená krkovice pečená s medem a hořčicí

Na stránkách kuchynelidlu.cz najdete mnoho tipů na sváteční oběd. Roman Paulus Vám doporučuje uzenou krkovici s bramborovo-cibulovým pyré a salátem z červeného zelí.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g uzené krkovice bez kosti Pikok
  • 3 × lžíce francouzské dijonské hořčice Duc de Couer
  • 100 g medu z lučních květů Marlene
  • 3 × lžíce sójové omáčky Mikado
  • 300 g vařených brambor
  • 200 g cibule
  • rostlinný olej Promienna
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • cukr krystal Castello
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 100 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 300 g červeného zelí
  • červený vinný ocet Roso Acentino
  • kmín celý Mikado
  • 1 × lžíce strouhaného křenu se smetanou Mikado
  • šťouchadlo na brambory
  • zapékací mísa

POSTUP

Krkovici vložíme do pekáče. Z dijonské hořčice, medu a sójové omáčky připravíme marinádu a přelijeme jí krkovici. Do misky, ve které jsme připravovali marinádu, nalijeme trochu vody a krkovici podlijeme. Vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme pomalu asi 1 hodinu. V průběhu pečení podléváme, ke konci pečení už pouze přeléváme krkovici marinádou, aby na povrchu zkaramelizovala.

Cibuli nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji dosklovata. Podlijeme vývarem, zmírníme plamen a dusíme doměkka. Jakmile se vývar vyvaří, přidáme trochu cukru, který necháme zkaramelizovat, opepříme a osolíme. Uvařené brambory rozšťoucháme, přidáme orestovanou cibuli a smetanu a promícháme.

Zelí nakrájíme na nudličky, přilijeme trochu červeného vinného octa, osolíme, opepříme, přilijeme trochu oleje, přidáme cukr, kmín a strouhaný křen. Dobře promícháme a necháme krátce odležet.

Pečenou krkovici nakrájíme na plátky, podáváme s bramborovo-cibulovým pyré a zelným salátem přelité trochou marinády.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.