Kuchyně
Česká
Počet porcí
5 porcí
Doba přípravy
35 min.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 299 kJ / 547 kcal
Bílkoviny
21,60 g
Tuky
22,20 g
Vláknina
0,60 g
Sůl
0,40 g
Sacharidy
65,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme v robotu s oběma cukry a ušleháme do pěny. Přidáme mouku a sníh z bílků. Těsto přelijeme do pečicím papírem vyloženého plechu a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 15 minut. Poté necháme vychladnout.
02.200 ml horké (ne vařicí) vody smícháme s 20 g jedlé želatiny. Polovinu této směsi přimícháme do vanilkového dezertu Teddy a druhou polovinu do jahodového dezertu Teddy.
03.Rozehřejeme 100 g čokolády v mikrovlnné troubě a smícháme s jogurtem pokojové teploty.
04.Hrany piškotu seřízneme do rovna a rozpůlíme na dva dlouhé pláty. Jeden vložíme do srnčího hřbetu (vyložíme ho), čímž vytvoříme tunel. Do formy nalijeme vanilkovou náplň, rozprostřeme a vložíme do lednice ztuhnout. Poté nalijeme na první vrstvu jahodou část a přikryjeme druhým plátem piškotu, který jsme zúžili nožem tak, aby přesně zakryl náplň a na krajích se dotýkal vloženého piškotu. Necháme v lednici ztuhnout (nejlépe přes noc). Poté vyklopíme a potřeme polevou po celém povrchu. Dozdobíme 50 g nastrouhané bílé čokolády.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT