Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme v robotu s oběma cukry a ušleháme do pěny. Přidáme mouku a sníh z bílků. Těsto přelijeme do pečicím papírem vyloženého plechu a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 15 minut. Poté necháme vychladnout.
200 ml horké (ne vařicí) vody smícháme s 20 g jedlé želatiny. Polovinu této směsi přimícháme do vanilkového dezertu Teddy a druhou polovinu do jahodového dezertu Teddy.
Rozehřejeme 100 g čokolády v mikrovlnné troubě a smícháme s jogurtem pokojové teploty.
Hrany piškotu seřízneme do rovna a rozpůlíme na dva dlouhé pláty. Jeden vložíme do srnčího hřbetu (vyložíme ho), čímž vytvoříme tunel. Do formy nalijeme vanilkovou náplň, rozprostřeme a vložíme do lednice ztuhnout. Poté nalijeme na první vrstvu jahodou část a přikryjeme druhým plátem piškotu, který jsme zúžili nožem tak, aby přesně zakryl náplň a na krajích se dotýkal vloženého piškotu. Necháme v lednici ztuhnout (nejlépe přes noc). Poté vyklopíme a potřeme polevou po celém povrchu. Dozdobíme 50 g nastrouhané bílé čokolády.