Tvarohový tunel
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

5 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

35 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a vyzkoušejte recept Markéty Krajčovičové na nadýchanou piškotovou roládu s tvarohovou náplní.

Tagy

Kulinářská akademie

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 5 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 300 g Teddy tvarohového dezertu vanilka Pilos
  • 300 g Teddy tvarohového dezertu jahoda Pilos
  • 4 × vejce "M"
  • 80 g cukru krystal Castello
  • 1 × vanilinový cukr Castello
  • 80 g hladké mouky Castello
  • 200 ml horké vody
  • 20 g jedlé želatiny v prášku Castello
  • 150 g bílé čokolády Fin Carré
  • 150 g krémového bílého jogurtu Pilos (3,7 % tuku)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 299 kJ / 547 kcal

Bílkoviny

21,60 g

Tuky

22,20 g

Vláknina

0,60 g

Sůl

0,40 g

Sacharidy

65,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Piškot

01.Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme v robotu s oběma cukry a ušleháme do pěny. Přidáme mouku a sníh z bílků. Těsto přelijeme do pečicím papírem vyloženého plechu a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 15 minut. Poté necháme vychladnout.

Náplň

02.200 ml horké (ne vařicí) vody smícháme s 20 g jedlé želatiny. Polovinu této směsi přimícháme do vanilkového dezertu Teddy a druhou polovinu do jahodového dezertu Teddy.

Čokoládovo-jogurtová poleva

03.Rozehřejeme 100 g čokolády v mikrovlnné troubě a smícháme s jogurtem pokojové teploty.

Tvarohový tunel

04.Hrany piškotu seřízneme do rovna a rozpůlíme na dva dlouhé pláty. Jeden vložíme do srnčího hřbetu (vyložíme ho), čímž vytvoříme tunel. Do formy nalijeme vanilkovou náplň, rozprostřeme a vložíme do lednice ztuhnout. Poté nalijeme na první vrstvu jahodou část a přikryjeme druhým plátem piškotu, který jsme zúžili nožem tak, aby přesně zakryl náplň a na krajích se dotýkal vloženého piškotu. Necháme v lednici ztuhnout (nejlépe přes noc). Poté vyklopíme a potřeme polevou po celém povrchu. Dozdobíme 50 g nastrouhané bílé čokolády.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo