Tvarohovo-ostružinové skládanky
Markéta Krajčovičová
Doba přípravy20 min.

Tvarohovo-ostružinové skládanky

Tip na rychlý a jednoduchý moučník - tvarohovo-ostružinové skládanky. Recept najdete v Kuchyni Lidlu.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
12

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 2 × balení listového těsta Belbake
  • 1 × vejce "M" (na potření)

Náplň

  • 250 g měkkého tvarohu Pilos (obsah tuku 0,2 %)
  • 8 × lžíce mléka Pilos (obsah tuku 1,5 %)
  • 3 × balení vanilinového cukru (z toho 1 na posypání)
  • 2 × vejce "M" (žloutky)
  • 2 × lžíce vanilkového pudinku Belbake
  • 390 g ostružinové pomazánky Sympathica
  • pečicí papír
  • plech na pečení
  • rádýlko
  • mašlovačka

POSTUP

Náplň

V misce smícháme tvaroh, mléko, 2 vanilinové cukry, žloutky a pudink.

Skládanka

Pláty listového těsta nakrájíme rádýlkem na čtverce o rozměrech 10 x 10 cm. Do středu dáme vždy lžíci připravené náplně a lžíci ostružinové pomazánky. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem, spojíme k sobě a důkladně přimáčkneme hroty vidličky, aby náplň nevytekla (a tím vznikne i ozdobný okraj). Dáme na plech vyložený pečicím papírem, skládanky propícháme vidličkou, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme vanilinovým cukrem. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C do zezlátnutí špiček.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.