Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
K mletému masu přidáme 1 nadrobno nakrájenou pálivou papričku, ze které odstraníme semínka. Dále přidáme nadrobno nakrájený česnek, vejce a hrst strouhanky. Osolíme, opepříme a přidáme najemno nakrájené čerstvé bylinky - bazalku, mátu a tymián. Důkladně promícháme a z masové směsi vytvarujeme rukou přibližně stejně velké šišky. Opečeme v rozpálené pánvi na olivovém oleji z každé strany 2 - 3 minuty dozlatova. Stáhneme z ohně, pokapeme šťávou z poloviny citronu a necháme chvíli odpočinout.
Lahůdkovou cibulku a pálivou papričku zbavenou semínek nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata nakrájíme na tenké plátky. Osolíme, opepříme a přidáme nahrubo nakrájenou bazalku a mátu. Nakonec přidáme rukolu, insalatinu a polníček a zlehka promícháme.
Tortilly krátce opečeme v suché rozehřáté pánvi z obou stran. V misce smícháme bílý jogurt se šťávou z druhé poloviny citronu, osolíme a opepříme. Přidáme nadrobno nakrájenou mátu a bazalku a důkladně promícháme. Každou tortillu potřeme lžící jogurtového dresinku. Do středu přidáme hrst zeleninového salátu, 2 masové šišky a zabalíme.
Před servírováním překrojíme tortilly na poloviny a položíme na talíř. Podáváme se zeleninovým salátem a jogurtovým dresinkem ozdobeným čerstvou mátou.