Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Tortilla s pikantním mletým masem a salátem

Vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na mexickou kuchyni a připravte si tortillu s pikantním mletým masem a salátem. Najdete ho v Kuchyni Lidlu!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Masové šišky

  • 600 g mletého vepřového masa Čerstvá porce
  • 1 pálivá paprička
  • 3 větší stroužky česneku
  • 1 vejce "M"
  • 1 hrst strouhanky Castello
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • čerstvé bylinky (bazalka, máta a tymián)
  • olivový olej
  • 0.5 citronu

Zeleninový salát

  • 1 svazek lahůdkové cibulky
  • 1 pálivá paprička
  • 2 rajčata
  • 1 hrst rukoly
  • 1 hrst insalatiny nebo kadeřavého salátu
  • 1 hrst polníčku

Plněné tortilly

  • 4 tortilly El Tequito
  • 200 ml bílého jogurtu Active Pilos
  • 0.5 citronu

POSTUP

Masové šišky

K mletému masu přidáme 1 nadrobno nakrájenou pálivou papričku, ze které odstraníme semínka. Dále přidáme nadrobno nakrájený česnek, vejce a hrst strouhanky. Osolíme, opepříme a přidáme najemno nakrájené čerstvé bylinky - bazalku, mátu a tymián. Důkladně promícháme a z masové směsi vytvarujeme rukou přibližně stejně velké šišky. Opečeme v rozpálené pánvi na olivovém oleji z každé strany 2 - 3 minuty dozlatova. Stáhneme z ohně, pokapeme šťávou z poloviny citronu a necháme chvíli odpočinout.

Zeleninový salát

Lahůdkovou cibulku a pálivou papričku zbavenou semínek nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata nakrájíme na tenké plátky. Osolíme, opepříme a přidáme nahrubo nakrájenou bazalku a mátu. Nakonec přidáme rukolu, insalatinu a polníček a zlehka promícháme.

Plněné tortilly

Tortilly krátce opečeme v suché rozehřáté pánvi z obou stran. V misce smícháme bílý jogurt se šťávou z druhé poloviny citronu, osolíme a opepříme. Přidáme nadrobno nakrájenou mátu a bazalku a důkladně promícháme. Každou tortillu potřeme lžící jogurtového dresinku. Do středu přidáme hrst zeleninového salátu, 2 masové šišky a zabalíme.

Servírování

Před servírováním překrojíme tortilly na poloviny a položíme na talíř. Podáváme se zeleninovým salátem a jogurtovým dresinkem ozdobeným čerstvou mátou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU