Marcel Ihnačák
Doba přípravy45 min.

Tortilla plněná masem a avokádem

Ochutnejte tortilly plněné mletým masem a avokádem podle Marcela Ihnačáka. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Pikantní mleté maso

  • 500 g mletého masa mix 100 % Čerstvá porce
  • 0.5 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 pálivá paprička
  • 1 hrst čerstvé petrželky
  • 1 čerstvé vejce M
  • mořska sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 hrst strouhanky Castello
  • olivový olej Primadonna

Náplň

  • 1 zralé avokádo
  • 0.5 citronu (šťáva)
  • 1 svazek lahůdkové cibulky
  • 0.5 pálivé papričky

Smetanový dresink

  • 100 g zakysané smetany Pilos (18 % tuku)
  • 0.5 citronu (šťáva)
  • 1 hrst čerstvé máty

Tortilly

  • 2 tortilly Wraps El Tequito
  • 1 hrst rukoly

POSTUP

Pikantní mleté maso

Mleté maso dáme do misky, přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek, 1 pálivou papričku bez jadérek, petrželku a vejce, osolíme a opepříme. Přidáme strouhanku a směs důkladně promícháme. Masovou směs rozdělíme na přibližně stejně velké porce, které v rukou vytvarujeme na tenké placky (ruce posypeme strouhankou nebo opláchneme studenou vodou, aby se na ně masová směs nelepila). Masové placičky opékáme v rozehřáté pánvi na troše olivového oleje z každé strany asi 2–3 minuty.

Náplň

Avokádo rozdělíme na poloviny, lžící vyjmeme dužinu, kterou nakrájíme na tenké plátky, pokapeme šťávou z poloviny citronu, osolíme a opepříme. Lahůdkovou cibulku nakrájíme na větší kousky a 1/2 pálivé papričky na kolečka.

Smetanový dresink

Zakysanou smetanu ochutíme solí, pepřem, šťávou z druhé poloviny citronu a nasekanou čerstvou mátou a důkladně promícháme.

Tortilly plněné mletým masem

Tortilly krátce opečeme v rozehřáté suché pánvi a rozdělíme na poloviny. Každou potřeme lžící smetanového dresinku, položíme na ni pikantní mleté maso, nakrájené avokádo, lahůdkovou cibulku, pálivou papričku a pár listů rukoly. Tortilly přeložíme na poloviny a podáváme.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU