Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě, scedíme a ponecháme si ½ sklenice vody na přípravu pesta.
Do vysoké nádoby dáme bazalku spolu s kešu oříšky (2-3 lístky bazalky a trochu ořechů dáme stranou na zdobení). Přidáme strouhaný sýr Grana Padano, olivový olej, čerstvě mletý pepř, špetku soli a česnek. Všechny přísady důkladně rozmixujeme. Podle potřeby směs zředíme vodou z těstovin tak, aby vzniklo přiměřeně husté pesto.
Těstoviny promícháme s pestem, servírujeme do hlubších talířů, ozdobíme oříšky a lístky bazalky.
Tip: Pesto můžeme používat i jako pomazánku na topinky. Můžeme uskladnit v chladničce asi jeden týden v zavařovací sklenici po okraj zalité olivovým olejem.