Vydejte se s námi na cestu po Řecku a připravte si telecí závitky s olivami, restovanou brokolicí a česnekovými chipsy podle Romana Pauluse. Recept najdete na kuchynelidlu.cz!
Vydejte se s námi na cestu po Řecku a připravte si telecí závitky s olivami, restovanou brokolicí a česnekovými chipsy podle Romana Pauluse. Recept najdete na kuchynelidlu.cz!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Plátky telecího masa naklepeme přes fólii na tenké plátky, osolíme, opepříme, potřeme olivovou pastou, kterou připravíme rozmixování oliv, olivového oleje a česneku, a posypeme nasekanou listovou petrželí. Zabalíme, spíchneme napichovátkem a opečeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem 2 – 3 minuty z každé strany. Po chvíli podlijeme vínem, přikryjeme, pomalu dusíme pod pokličkou na mírném plameni asi 4 minuty, poté vypneme a necháme dojít. Maso vyndáme z pánve a odstraníme napichovátka. Výpek necháme trochu provařit a zredukovat a vmícháme lžíci másla na zjemnění.
V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme cibuli nakrájenou na nudličky, přidáme růžičky brokolice, u nichž necháme delší stonky, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody, přidáme papriku nakrájenou na tenké proužky a ještě trochu podlijeme vodou.
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky, uvaříme v osolené vodě doměkka a propasírujeme. Přilijeme smetanu a mléko a rozmícháme dohladka.
Česnek nakrájíme na stejně silné plátky a pomalu usmažíme v oleji dozlatova. Dáváme pozor, aby se česnek nespálil.
Telecí roládu nakrájíme na plátky, podáváme s bramborovou kaší, orestovanou zeleninou, přelijeme šťávou a ozdobíme česnekovými chipsy.