Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 879 kJ / 449 kcal
Bílkoviny
21,40 g
Tuky
20,10 g
Vláknina
5,50 g
Sůl
1,60 g
Sacharidy
45,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Omytý a osušený steak nakrájíme na menší kostky a najemno rozemeleme v mlýnku. Na odstranění masa z mlýnku použijeme kousek pečiva, který umeleme.
02.Cibuli a kyselou okurku nakrájíme nadrobno a přidáme k masu. Ochutíme paprikou, dijonskou hořčicí, worcestrovou omáčkou, solí a pepřem. Důkladně promícháme tak, aby se všechny ingredience dobře spojily. Tatarský biftek necháme 15 minut odpočinout v lednici.
03.V pánvi rozehřejeme větší množství slunečnicového oleje. Omyté neloupané brambory nakrájíme na asi 2 mm silné plátky, vložíme do pánve a smažíme z obou stran dokřupava. Vyndaváme na papírovou utěrku, aby okpal přebytečný tuk a osolíme.
04.Porci tatarského bifteku natlačíme do kulaté formičky a lžičkou vytvoříme uprostřed jamku, do které vyklepneme 1 žloutek. Formičku opatrně odstraníme. Tatarský biftek podáváme s domácími brambůrkami, posypaný nasekanou čerstvou petrželkou a hoblinkami sýra Grana Padano.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT