Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Tatarský biftek

Vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na tatarský biftek z hovězí svíčkové s křupavými domácími brambůrky. Recept najdete v Kuchyni Lidlu.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g irských steaků ze svíčkové Deluxe
  • 1 ks pečiva (může být i starší)
  • 1× cibule
  • 1× kyselá okurka Freshona
  • mletá pálivá paprika Mikado (podle chuti)
  • 1 polév. lž. dijonské hořčice Duc De Coeur
  • 1 káv. lžič. worcestrové omáčky Mikado
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • slunečnicový olej Promienna
  • 4× brambory
  • 4× žloutky
  • listová petržel
  • sýr grana padano Lovilio
  • mlýnek na maso
  • papírové utěrky
  • kulatá formička (Ø asi 10 až 12 cm)
  • škrabka na sýr

POSTUP

Tatarský biftek

Omytý a osušený steak nakrájíme na menší kostky a najemno rozemeleme v mlýnku. Na odstranění masa z mlýnku použijeme kousek pečiva, který umeleme.

Cibuli a kyselou okurku nakrájíme nadrobno a přidáme k masu. Ochutíme paprikou, dijonskou hořčicí, worcestrovou omáčkou, solí a pepřem. Důkladně promícháme tak, aby se všechny ingredience dobře spojily. Tatarský biftek necháme 15 minut odpočinout v lednici.

Domácí brambůrky

V pánvi rozehřejeme větší množství slunečnicového oleje. Omyté neloupané brambory nakrájíme na asi 2 mm silné plátky, vložíme do pánve a smažíme z obou stran dokřupava. Vyndaváme na papírovou utěrku, aby okpal přebytečný tuk a osolíme.

Servírování

Porci tatarského bifteku natlačíme do kulaté formičky a lžičkou vytvoříme uprostřed jamku, do které vyklepneme 1 žloutek. Formičku opatrně odstraníme. Tatarský biftek podáváme s domácími brambůrkami, posypaný nasekanou čerstvou petrželkou a hoblinkami sýra Grana Padano.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU