Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Omytý a osušený steak nakrájíme na menší kostky a najemno rozemeleme v mlýnku. Na odstranění masa z mlýnku použijeme kousek pečiva, který umeleme.
Cibuli a kyselou okurku nakrájíme nadrobno a přidáme k masu. Ochutíme paprikou, dijonskou hořčicí, worcestrovou omáčkou, solí a pepřem. Důkladně promícháme tak, aby se všechny ingredience dobře spojily. Tatarský biftek necháme 15 minut odpočinout v lednici.
V pánvi rozehřejeme větší množství slunečnicového oleje. Omyté neloupané brambory nakrájíme na asi 2 mm silné plátky, vložíme do pánve a smažíme z obou stran dokřupava. Vyndaváme na papírovou utěrku, aby okpal přebytečný tuk a osolíme.
Porci tatarského bifteku natlačíme do kulaté formičky a lžičkou vytvoříme uprostřed jamku, do které vyklepneme 1 žloutek. Formičku opatrně odstraníme. Tatarský biftek podáváme s domácími brambůrkami, posypaný nasekanou čerstvou petrželkou a hoblinkami sýra Grana Padano.