Tatarský biftek
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na tatarský biftek z hovězí svíčkové s křupavými domácími brambůrky. Recept najdete v Kuchyni Lidlu.

Tagy

Do 30 minut

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g irských steaků ze svíčkové Deluxe
  • 1 ks pečiva (může být i starší)
  • 1 × cibule
  • 1 × kyselá okurka Freshona
  • mletá pálivá paprika Mikado (podle chuti)
  • 1 × lžíce dijonské hořčice Duc De Coeur
  • 1 × lžička worcestrové omáčky Mikado
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • slunečnicový olej Promienna
  • 4 × brambory
  • 4 × žloutky
  • listová petržel
  • sýr grana padano Lovilio

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 879 kJ / 449 kcal

Bílkoviny

21,40 g

Tuky

20,10 g

Vláknina

5,50 g

Sůl

1,60 g

Sacharidy

45,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Tatarský biftek

01.Omytý a osušený steak nakrájíme na menší kostky a najemno rozemeleme v mlýnku. Na odstranění masa z mlýnku použijeme kousek pečiva, který umeleme.

02.Cibuli a kyselou okurku nakrájíme nadrobno a přidáme k masu. Ochutíme paprikou, dijonskou hořčicí, worcestrovou omáčkou, solí a pepřem. Důkladně promícháme tak, aby se všechny ingredience dobře spojily. Tatarský biftek necháme 15 minut odpočinout v lednici.

Domácí brambůrky

03.V pánvi rozehřejeme větší množství slunečnicového oleje. Omyté neloupané brambory nakrájíme na asi 2 mm silné plátky, vložíme do pánve a smažíme z obou stran dokřupava. Vyndaváme na papírovou utěrku, aby okpal přebytečný tuk a osolíme.

Servírování

04.Porci tatarského bifteku natlačíme do kulaté formičky a lžičkou vytvoříme uprostřed jamku, do které vyklepneme 1 žloutek. Formičku opatrně odstraníme. Tatarský biftek podáváme s domácími brambůrkami, posypaný nasekanou čerstvou petrželkou a hoblinkami sýra Grana Padano.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo