Tuňáková pomazánka není jediná možnost, jak tuňáka z konzervy podávat. Zkuste vynikající tapas s grilovanou paprikou ve španělském stylu podle Romana Pauluse.
Tuňáková pomazánka není jediná možnost, jak tuňáka z konzervy podávat. Zkuste vynikající tapas s grilovanou paprikou ve španělském stylu podle Romana Pauluse.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Papriky ugrilujeme nebo upečeme, oloupeme a nakrájíme na proužky.
Tip: Jak grilovat papriky a loupat je, vás naučíme v Kulinářské akademii Lidlu.
2. Tuňáka smícháme s olivovým olejem, nasekanou listovou petrželí, červenou cibulí nakrájenou najemno, osolíme, opeříme a zamícháme. Nakonec ještě zakápneme citronovou šťávou.
3. Lžičku připraveného tuňáka klademe na proužek papriky, zabalíme, spíchneme párátkem s olivou a klademe na plátky bagety opečené na olivovém oleji. Podáváme jako jednohubky součástí tapas.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 217 kcal, 11 g bílkovin, 24 g sacharidů, 8 g tuků.