Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Tapas z tuňáka

Tuňáková pomazánka není jediná možnost, jak tuňáka z konzervy podávat. Zkuste vynikající tapas s grilovanou paprikou ve španělském stylu podle Romana Pauluse.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × červené papriky
  • 100 g tuňáka z konzervy
  • extra panenský olivový olej
  • 1 × lžíce listová petržel
  • 20 g červená cibule
  • pepř
  • sůl
  • 1 × lžíce citronová šťáva
  • na ozdobu zelené olivy
  • 2 × bageta

POSTUP

1. Papriky ugrilujeme nebo upečeme, oloupeme a nakrájíme na proužky.

Tip: Jak grilovat papriky a loupat je, vás naučíme v Kulinářské akademii Lidlu.

2. Tuňáka smícháme s olivovým olejem, nasekanou listovou petrželí, červenou cibulí nakrájenou najemno, osolíme, opeříme a zamícháme. Nakonec ještě zakápneme citronovou šťávou.

3. Lžičku připraveného tuňáka klademe na proužek papriky, zabalíme, spíchneme párátkem s olivou a klademe na plátky bagety opečené na olivovém oleji. Podáváme jako jednohubky součástí tapas.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 217 kcal, 11 g bílkovin, 24 g sacharidů, 8 g tuků.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.