Tapas z tuňáka
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Španělská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Tuňáková pomazánka není jediná možnost, jak tuňáka z konzervy podávat. Zkuste vynikající tapas s grilovanou paprikou ve španělském stylu podle Romana Pauluse.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × červené papriky
  • 100 g tuňáka z konzervy
  • extra panenský olivový olej
  • 1 × lžíce listová petržel
  • 20 g červená cibule
  • pepř
  • sůl
  • 1 × lžíce citronová šťáva
  • na ozdobu zelené olivy
  • 2 × bageta

Orientační nutriční hodnoty

Energie

896 kJ / 214 kcal

Bílkoviny

12,80 g

Tuky

1,40 g

Vláknina

3,10 g

Sůl

1,20 g

Sacharidy

36,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Papriky ugrilujeme nebo upečeme, oloupeme a nakrájíme na proužky.

Jak grilovat papriky a loupat je, vás naučíme v Kulinářské akademii Lidlu.

02.Tuňáka smícháme s olivovým olejem, nasekanou listovou petrželí, červenou cibulí nakrájenou najemno, osolíme, opeříme a zamícháme. Nakonec ještě zakápneme citronovou šťávou.

03.Lžičku připraveného tuňáka klademe na proužek papriky, zabalíme, spíchneme párátkem s olivou a klademe na plátky bagety opečené na olivovém oleji. Podáváme jako jednohubky součástí tapas.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo