Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Začneme přípravou tymiánového pesta. Mandle krátce opražíme v pánvi bez tuku. Přendáme do sekacího mixéru a přidáme najemno nastrouhaný sýr grana padano, nahrubo nasekané lístky tymiánu, česnek, omytý a osušený špenát a 200 ml olivového oleje. Osolíme, opepříme, rozmixujeme dohladka a přidáme šťávu z 1 citronu. Pokud je pesto příliš husté, můžeme přidat ještě trochu olivového oleje. Promixujeme a přendáme do misky.
Neoloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Z fenyklu odřežeme nať a odložíme na ozdobu. Odstraníme vnější listy a nakrájíme na tenké plátky. Brambory s fenyklem orestujeme v pánvi na troše olivového oleje dozlatova, osolíme, opepříme a přidáme citronovou šťávu a 1 lžíci másla.
Vepřovou panenku rozdělíme na přibližně stejně velké steaky, opečeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem asi 4 minuty z každé strany, osolíme a opepříme. Přidáme zbylé máslo, podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří alkohol (můžeme i flambovat).
Steaky podáváme s tymiánovým pestem a teplým bramborovo-fenyklovým salátem. Ozdobíme fenyklovou natí.