Marcel Ihnačák
Doba přípravy50 min.

Steak ze svíčkové s cizrnou, rukolou a parmezánem

Pořádná porce masa v podobě steaku ze svíčkové s lehkou cizrnovou přílohou – to je recept Marcela Ihnačáka z kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 1 hrst slaniny Dulano krájené na kostičky
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 pálivá paprička
  • čerstvý tymián
  • 1 konzerva sterilované cizrny
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 1 konzerva krájených loupaných rajčat Freshona
  • 2 steaky z hovězí svíčkové Deluxe (cca 150 g)
  • máslo Pilos
  • 1 hrst hrst rukoly
  • 1 citronu (šťáva)
  • hoblinky parmezánu Lovilio
  • pánev na steaky
  • sítko

POSTUP

Cizrnové ragú

V rozehřátém hrnci na troše olivového oleje orestujeme kostičky slaniny. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a pálivou papričku, ze které jsme odstranili semínka. Přidáme lístky tymiánu a opékáme dozlatova. Přidáme propláchnutou a okapanou cizrnu, osolíme, opepříme a podlijeme vínem. Jakmile se z vína odpaří alkohol, přidáme rajčata z konzervy a promícháme. Cizrnové ragú dusíme na mírném ohni asi 15 minut.

Steaky

Omyté a osušené steaky opepříme a osolíme z obou stran a opečeme v rozpálené pánvi s trochou olivového oleje dozlatova. Maso otáčíme kleštěmi, zbytečně do něho nepícháme, aby neztratilo šťávu. Na konec přidáme na každý steak plátek másla, přikryjeme alobalem a necháme 2 – 3 minuty odpočívat.

Servírování

Na talíř naservírujeme porci cizrnového ragú a steak a dozdobíme čerstvou rukolou, kterou osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Celý pokrm posypeme hoblinkami parmezánu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU