Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V rozehřátém hrnci na troše olivového oleje orestujeme kostičky slaniny. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a pálivou papričku, ze které jsme odstranili semínka. Přidáme lístky tymiánu a opékáme dozlatova. Přidáme propláchnutou a okapanou cizrnu, osolíme, opepříme a podlijeme vínem. Jakmile se z vína odpaří alkohol, přidáme rajčata z konzervy a promícháme. Cizrnové ragú dusíme na mírném ohni asi 15 minut.
Omyté a osušené steaky opepříme a osolíme z obou stran a opečeme v rozpálené pánvi s trochou olivového oleje dozlatova. Maso otáčíme kleštěmi, zbytečně do něho nepícháme, aby neztratilo šťávu. Na konec přidáme na každý steak plátek másla, přikryjeme alobalem a necháme 2 – 3 minuty odpočívat.
Na talíř naservírujeme porci cizrnového ragú a steak a dozdobíme čerstvou rukolou, kterou osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Celý pokrm posypeme hoblinkami parmezánu.