Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z pálivé papričky odstraníme semínka a spolu s lístky máty nakrájíme nadrobno. Přendáme do mísy a přidáme změklé máslo, nastrouhaný česnek a nastrouhaný sýr grana padano. Osolíme, opepříme, důkladně promícháme a necháme odstát, než připravíme ostatní suroviny.
Tip: Bylinkové máslo můžeme zabalit do potravinové fólie a upravit do tvaru válce. Necháme důkladně ztuhnout v lednici a před podáváním nakrájíme na kolečka.
Omyté, osušené a neoloupané brambory nakrájíme na tenké plátky. Přendáme do mísy, ochutíme olivovým olejem, solí, pepřem a rozložíme na plech. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova a dokřupava. Chvíli před dokončením posypeme nastrouhaným cheddarem smíchaným s nasekanou petrželovou natí. Krátce zapečeme v troubě na horní gril (asi na 250 °C), aby se sýr trochu rozpustil.
Omyté a osušené steaky pokapeme po obou stranách olivovým olejem, osolíme a opepříme. Opečeme v rozpálené pánvi z každé strany 2 – 3 minuty. Na steaky položíme ochucené máslo, stáhneme z ohně a necháme odpočívat asi 3 minuty (můžeme přikrýt alobalem).
K omytému a osušenému salátu přidáme na tenké nudličky nakrájenou lahůdkovou cibulku. Ochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a olivovým olejem a zlehka promícháme.
Steak servírujeme s pečenými bramborami a listovým salátem.