Markéta Krajčovičová
Doba přípravy45 min.

Srdce plné smetany

Oslaďte si život a připravte si srdce plné smetany podle Markéty Krajčovičové. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 400 g smetany Kunín 12 %
  • 250 g cukru krystal Castello
  • 20 g vanilinového cukru Castello
  • 2 vejce “M“
  • 300 g polohrubé mouky Castello
  • 12 g kypřicího prášku do pečiva Castello
  • 150 g strouhaného kokosu Belbake
  • máslo Pilos (na vymazání)
  • strouhanka Castello (na vysypání)
  • cukr moučka Castello (na posypání)
  • čerstvá jahoda (na ozdobení)
  • pečicí forma ve tvaru srdce (20x22x5 cm)

POSTUP

V robotu smícháme oba cukry s vejci do pěny. Přilijeme 200 g smetany a postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přisypeme kokos a krátce promícháme.

Těsto hustší konzistence přelijeme do formy vymazané máslem a vysypané strouhankou. Pečeme asi 30 minut v troubě předehřáté na 160 °C. Navrch teplého srdce nalijeme rovnoměrně 200 g smetany, posypeme cukrem a dozdobíme nakrájenou jahodou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU