Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Špagety s krůtím masem, česnekem a parmazánem

Špagety jsou ideální rychlý oběd nebo večeře a připravovat se dají v takřka tisícovce variantách. Jednu z nich tentokrát nachystal i šéfkuchař Marcel Ihnačák, který vás provede receptem na špagety s mletým krůtím masem. Naučíte se připravovat masovou směs, do které přijde kromě krůtího i česnek, lahůdková cibulka, chilli paprička a vaše oblíbené bylinky. Pak už stačí jen uvařit špagety al dente a rychle zavolat všechny ke stolu!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 300 g krůtí mleté maso Řezníkova čerstvá porce
  • 3 × stroužek česnek
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 1 × pálivá paprička
  • 50 g máslo Pilos
  • 1 × citron (šťáva)
  • čerstvá pažitka
  • čerstvá listová petržel
  • 200 g špagety Combino
  • 50 g parmazán Parmigiano Reggiano Italliamo

POSTUP

V pánvi s rozehřátým olejem orestujeme mleté maso, přidáme na plátky nasekaný česnek a ochutíme solí a pepřem. Přihodíme na kolečka nakrájené bílé části lahůdkové cibulky, nasekanou pálivou papričku bez semínek, promícháme a opět restujeme. Jakmile maso získá zlatou barvu, přidáme máslo a dochutíme podle potřeby. Před koncem do směsi přilijeme citronovou šťávu, necháme přejít varem a na závěr doplníme nasekanými bylinkami a zelenou částí lahůdkové cibulky.

Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu a scezené přimícháme k masové směsi.

Špagety s krůtím masem servírujeme v hlubokém talíři posypané nastrouhaným parmazánem.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.