Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Sušené smrže nejdříve namočíme do studené vody (na 2 – 3 hodiny), scedíme, vodu uložíme na později a smrže nakrájejíme. Nejdříve odkrojíme nožičku a poté nakrájejíme na poloviny, případně čtvrtiny. Důkladně propláchneme, aby se všechen písek dostal pryč.
V rozehřáté pánvi rozpustíme máslo, necháme zpěnit šalotku nakrájenou najemno, přidáme čisté smrže a krátce podusíme. Podlijeme brandy a bílým portským vínem, osolíme a opepříme. Jakmile se alkohol trochu svaří, přilijeme vodu, ve které byly smrže namočené a necháme zredukovat. Přilijeme omáčku demi-glace a necháme asi 5 minut provařit. Přidáme francouzské máslo, přilijeme smetanu a necháme ještě asi 5 minut provařit. Přidáme nasekanou listovou petržel a podáváme, nejlépe s pečeným telecím hřbetem nebo pečenou drůbeží.