Marcel Ihnačák
Doba přípravy45 min.

Smažené dršťky s pečenými bramborami a tatarskou omáčkou

Pokud znáte dršťky (neboli často nesprávně „držky“ či „dršky”) jen v podobě dršťkové polévky, zpozorněte! Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na dršťky smažené v trojobale, které zachutnají i těm, kteří nemají tuto pochoutku zrovna příliš v oblibě. Samotné smažení je jednoduchá záležitost, a tak si během toho zvládnete připravit i přílohu v podobě pečených brambor nebo jednoduchou tatarskou omáčku z majonézy, nakládaných okurek a trochy česneku.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg brambory
  • olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • čerstvý rozmarýn
  • 500 g hovězí dršťky
  • 4 × vejce „M“
  • 150 g hladká mouka Belbake
  • 350 g strouhanka Belbake
  • 1 l rostlinný olej Vita D´or
  • 150 g majonéza Kania
  • 1 × stroužek česnek
  • 2 × nakládané okurky Freshona
  • 2 × lahůdková cibulka
  • 1 × hrst mix listových salátů
  • 0,5 × citron (šťáva)

POSTUP

Umyté brambory se slupkou nakrájíme na měsíčky. Přendáme na plech, polijeme olivovým 

olejem, ochutíme solí, pepřem, nasekaným rozmarýnem, promícháme a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 45 minut. 

Dršťky uvaříme doměkka. Vejce osolíme, opepříme a rozšleháme. Dršťky obalíme v trojobalu (nejprve v mouce, následně v rozšlehaných vejcích, a nakonec ve strouhance). Nadbytečnou mouku oklepeme a opečeme na rozpálené pánvi s olejem dozlatova. Hotové dršťky přendáme na talíř vystlaný papírovými utěrkami a osolíme.

Majonézu v misce smícháme se strouhaným česnekem a okurkami. Přidáme jednu nasekanou lahůdkovou cibulku, sůl, pepř a důkladně promícháme. Mix listových salátů ochutíme citronovou šťávou a olivovým olejem. 

Smažené dršťky servírujeme s pečenými bramborami, listovým salátem a tatarskou omáčkou, kterou ještě po povrchu posypeme nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.