Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Ricottu smícháme s nakrájenou bazalkou, osolíme, opepříme a přidáme na kostky nakrájená sušená rajčata. Hotovou nádivku naplníme do cukrářského sáčku.
Ze stonků cuketových květů odřízneme tvrdé koncovky a stonky nařízneme. Květ otevřeme, odlomíme blizny a pomocí sáčku naplníme sýrovou nádivkou. Květ uzavřeme, obalíme v těstíčku a smažíme v rozehřátém oleji dokřupava.
Po usmažení položíme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk, a osolíme.
V rozpálené pánvi s olivovým olejem orestujeme nasekaný česnek. Přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a podusíme na mírném plameni. Před dokončením přidáme nakrájenou bazalku.
Podáváme jako přílohu nebo teplý předkrm s omáčkou z čerstvých rajčat.