Ze sépie můžete připravit různé pokrmy, ale Roman Paulus se rozhodl pro sépiové kroužky. Obalené v těstíčku a usmažené v horkém oleji chutnají skvěle samotné, ale i jako příloha. Jak je tedy podávat, se dozvíte z následujícího videa. Podívejte se!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Nejprve připravíme těstíčko. Smícháme mouku, škrob, kypřicí prášek a špetku soli. Přilijeme víno, přidáme vejce a vymícháme husté těstíčko. Jakmile rozmícháme těstíčko dohladka, přiléváme postupně bílé víno a naředíme těstíčko na potřebnou konzistenci.
Sépii nakrájíme na kroužky, obalíme v těstíčku a usmažíme ve wok pánvi ve větším množství rozpáleného oleje. Usmažené kroužky necháme okapat na kuchyňské utěrce a osolíme.