Salát z polníčku a rajčat
Doba přípravy15 min.

Salát z polníčku a rajčat

Salát s polníčkem a rajčaty chutná prostě báječně. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 1/2 hrnku slunečnicových semínek California
  • 1 lžíce plnotučné hořčice Pagusa
  • 4 lžíce kečupu Pagusa
  • 2 lžíce bílého vinného octa Acentino
  • 6 lžic olivového oleje Italiamo
  • 2 hrnky na kostky nakrájeného chleba bez kůrky
  • 4 lžíce strouhaného sýra Grana Padano Lovilio
  • 300 g kozlíčku
  • 6 rajčat
  • 150 g přírodního sýra Eridanous

POSTUP

Potřebujeme

  • papírové ubrousky
  • struhadlo

Postup

V suché pánvi upražíme slunečnicová semínka a odložíme do mističky.

Kečup, hořčici, vinný ocet a 2 lžíce olivového oleje smícháme dohromady.

Chléb bez kůrky nakrájený na kostičky vložíme do větší mísy, pokropíme zbylým olivovým olejem, přidáme nastrouhaný sýr Grana Padano a důkladně promícháme. Chléb vložíme na rozpálenou pánev a opékáme, dokud topinky nezhnědnou. Chleba vyjmeme z pánve a osušíme papírovým ubrouskem.

Omytý a osušený kozlíček vložíme do mísy. Přidáme rajčata nakrájená na malé kousky a nastrouhaný přírodní sýr. Do salátu přidáme topinky a pražená slunečnicová semínka a přelijeme dresinkem.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU