Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Salát s kachním masem

Jak připravit salát s kachním masem, ořechy, hruškou a sýrem Grana Padano? Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 150 g upečeného kachního masa
  • 1 × fenykl
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 × hruška
  • 1 × hrst vlašských ořechů Alesto
  • 0,5 × citronu (šťáva)
  • 1 × granátové jablko
  • 80 g salátu insalatina
  • 50 g sýra Grana Padano Lovilio
  • Crema di Balsamico
  • pánev
  • alobal

POSTUP

Z fenyklu odřežeme nať (odložíme na později), odstraníme vnější listy a fenykl nakrájíme na tenké plátky, které orestujeme v rozehřáté pánvi na troše olivového oleje, osolíme a opepříme. Přidáme očištěnou a na menší kousky nakrájenou hrušku a ořechy. Dozlatova opečenou směs dochutíme citronovou šťávou a necháme vychladnout.

Granátové jablko nakrájíme na měsíčky a vyloupeme zrníčka. Přidáme vychladlou směs a hrst salátu insalatina, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, přidáme na kousky nakrájené pečené kachní maso a zlehka promícháme.

Servírování

Salát podáváme posypaný hoblinami sýru grana padano. Můžeme dozdobit fenyklovou natí a redukovaným balsamicem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU