Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z fenyklu odřežeme nať (odložíme na později), odstraníme vnější listy a fenykl nakrájíme na tenké plátky, které orestujeme v rozehřáté pánvi na troše olivového oleje, osolíme a opepříme. Přidáme očištěnou a na menší kousky nakrájenou hrušku a ořechy. Dozlatova opečenou směs dochutíme citronovou šťávou a necháme vychladnout.
Granátové jablko nakrájíme na měsíčky a vyloupeme zrníčka. Přidáme vychladlou směs a hrst salátu insalatina, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, přidáme na kousky nakrájené pečené kachní maso a zlehka promícháme.
Salát podáváme posypaný hoblinami sýru grana padano. Můžeme dozdobit fenyklovou natí a redukovaným balsamicem.