Šachovnicový dort
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

50 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Upečte dort s výjimečnou chutí i vzhledem. Recept Markéty Krajčovičové na šachovnicový dort najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.

Tagy

Dorty

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 250 ml javorového sirupu McEnnedy
  • 5 × vajec "M"
  • 350 g cukru krystal Castello
  • 60 ml vlažné vody
  • 250 g másla Pilos
  • 400 g hladké mouky Castello
  • 12 g kypřicího prášku do pečiva Castello
  • 20 g holandského kakaa na pečení Castello (+ na ozdobení)
  • 400 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 1 × lžíce cukru moučka Castello
  • 1 × lžička bramborového škrobu Castello

Orientační nutriční hodnoty

Energie

7 622 kJ / 1 819 kcal

Bílkoviny

22,70 g

Tuky

93,40 g

Vláknina

5,00 g

Sůl

1,50 g

Sacharidy

222,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně přilijeme trochu vody a rozehřáté máslo. Přisypeme mouku smíchanou s kypřicím práškem a nakonec přidáme sníh z bílků. Těsto rozdělíme na dvě stejné poloviny a do jedné vmícháme kakao s trochou vody. Těsta přendáme do sáčků a ve formách vyložených pečicím papírem tvoříme střídavě po obvodu kola světlým a tmavým těstem (asi 1,5 cm široká). U dvou forem vytvoříme světlý okraj, u zbývající formy začneme tmavým okrajem. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 20 minut.

02.Upečené korpusy necháme trochu vychladnout a sundáme z nich pečicí papír. Korpus se světlým okrajem položíme do formy tak, aby spodní strana, na které byl pečicí papír, byla nahoru. Přlijeme polovinou zahřátého javorového sirupu. Na něj položíme korpus s tmavým okrajem a polijeme druhou polovinou javorového sirupu. Překryjeme zbylým korpusem se světlým okrajem a dáme na chvíli do lednice zchladit.

03.Studenou smetanu našleháme s moučkovým cukrem a bramborovým škrobem, dort ozdobíme a posypeme kakaem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo