Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně přilijeme trochu vody a rozehřáté máslo. Přisypeme mouku smíchanou s kypřicím práškem a nakonec přidáme sníh z bílků. Těsto rozdělíme na dvě stejné poloviny a do jedné vmícháme kakao s trochou vody. Těsta přendáme do sáčků a ve formách vyložených pečicím papírem tvoříme střídavě po obvodu kola světlým a tmavým těstem (asi 1,5 cm široká). U dvou forem vytvoříme světlý okraj, u zbývající formy začneme tmavým okrajem. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 20 minut.
Upečené korpusy necháme trochu vychladnout a sundáme z nich pečicí papír. Korpus se světlým okrajem položíme do formy tak, aby spodní strana, na které byl pečicí papír, byla nahoru. Přlijeme polovinou zahřátého javorového sirupu. Na něj položíme korpus s tmavým okrajem a polijeme druhou polovinou javorového sirupu. Překryjeme zbylým korpusem se světlým okrajem a dáme na chvíli do lednice zchladit.
Studenou smetanu našleháme s moučkovým cukrem a bramborovým škrobem, dort ozdobíme a posypeme kakaem.