Rychlá jablková svačinka
Markéta Krajčovičová
Doba přípravy2 hod. 30 min.

Rychlá jablková svačinka

Na stránkách kuchynelidlu.cz najdete rychlý recept na jablkovou svačinku, kterou můžete podávát i jako lehký dezert.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
8

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg jablek
  • 600 ml vody
  • 1 × limetka (šťáva)
  • 8 × lžíce cukru krystal Castello
  • 1 × lžička mleté skořice Mikado
  • 2 × balení vanilkového pudinku Belbake
  • 1 × balení piškotů La Cestera
  • 200 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • lístky čerstvé máty
  • 8 misek (á 300 ml)

POSTUP

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Přilijeme 200 ml vody a 2 lžíce limetkové šťávy, přisypeme cukr, mletou skořici, přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut. Vidličkou rozmělníme tak, aby byla některá jablka rozmačkaná a některá ještě celá.

Vanilkový pudink rozmícháme ve 400 ml studené vody, vlijeme do jablečné směsi a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme asi 2 minuty. Na dno misek nasypeme několik piškotů, které zalijeme částí jablečné směsi. Postup opakujeme, až naplníme misky, poslední vrstvou bude jablečná směs. Necháme tuhnout asi 2 hodiny.

Servírování

Vychlazený dezert ozdobíme ušlehanou smetanou a mátovými lístky.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.