Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Špenát smícháme s orestovanou cibulkou, osolíme, opepříme a vychladíme.
Vepřovou kýtu rozřízneme tak, abychom získali velký plát, přikryjeme potravinovou fólií a naklepeme.
Naklepané maso opepříme, osolíme, poklademe na něj plátky Schwarzwaldské šunky,
poté připravený špenát, zarolujeme a stáhneme provázkem. Připravenou roládu přendáme do pekáče, znovu osolíme a opepříme, přidáme nasekané bylinky, oloupané stroužky česneku, podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a pečeme pomalu v troubě při 150 °C do měkka asi 2 hodiny, celou dobu zakryté.
V rozpálené pánvi s rostlinným olejem orestujeme žampióny nakrájené na čtvrtky, přidáme máslo, kmín a najemno nakrájenou šalotku. Podlijeme vínem, necháme provařit, přidáme vývar a vaříme asi 5 minut. Následně přilijeme smetanu a vaříme do požadované hustoty.
Omáčku ochutíme šťávou z masa, zredukujeme na potřebnou hustotu s podáváme. Jakmile bude masová roláda upečená, tak do omáčky můžeme přidat i výpek z pekáče.
Jako přílohu podáváme vařený bulgur (uvaříme dle návodu), dochucený velkým množstvím nasekaných čerstvých bylinek (listové petržele a bazalky) s trochou olivového oleje. Roládu zbavíme provázku a nakrájíme na plátky. Na talíř servírujeme porci ochuceného bulguru, plátky rolády přelité trochou omáčky a ozdobené lístky čerstvé bazalky. Větší část houbové omáčky podáváme v mističce zvlášť.