Roman Paulus
Doba přípravy2 hod. 30 min.

Roláda z vepřové kýty se špenátem

Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na tradiční roládu z vepřové kýty se špenátem. Je to opravdu snadné!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Roláda se špenátem

  • řepkový olej Vita D'or
  • 1 cibule
  • 200 g baby špenátu
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 600 g vepřové kýty bez kosti Řezníkova čerstvá porce, v celku
  • 4 plátky Schwarzwaldské šunky Dulano Selection
  • 1 hrst čerstvých bylinek (bazalka, petržel)
  • 3 stroužky česneku

Omáčka

  • řepkový olej Vita D'or
  • 200 g žampiónů
  • 1 polév. lž. másla Pilos
  • špetka celého kmínu Mikado
  • 1 šalotka
  • 30 ml bílého vína Soave
  • 100 ml drůbežího vývaru
  • 100 ml smetany (33 % tuku) Pilos

Servírování

  • vařený bulgur Campo Largo
  • čerstvá listová petržel
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • lístky čerstvé bazalky na ozdobu
  • potravinovou fólii
  • alobal
  • provázek
  • paličku na maso

POSTUP

Roláda se špenátem:

Špenát smícháme s orestovanou cibulkou, osolíme, opepříme a vychladíme.

Vepřovou kýtu rozřízneme tak, abychom získali velký plát, přikryjeme potravinovou fólií a naklepeme.

Naklepané maso opepříme, osolíme, poklademe na něj plátky Schwarzwaldské šunky,

poté připravený špenát, zarolujeme a stáhneme provázkem. Připravenou roládu přendáme do pekáče, znovu osolíme a opepříme, přidáme nasekané bylinky, oloupané stroužky česneku, podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a pečeme pomalu v troubě při 150 °C do měkka asi 2 hodiny, celou dobu zakryté.

Omáčka:

V rozpálené pánvi s rostlinným olejem orestujeme žampióny nakrájené na čtvrtky, přidáme máslo, kmín a najemno nakrájenou šalotku. Podlijeme vínem, necháme provařit, přidáme vývar a vaříme asi 5 minut. Následně přilijeme smetanu a vaříme do požadované hustoty.

Omáčku ochutíme šťávou z masa, zredukujeme na potřebnou hustotu s podáváme. Jakmile bude masová roláda upečená, tak do omáčky můžeme přidat i výpek z pekáče.

Servírování:

Jako přílohu podáváme vařený bulgur (uvaříme dle návodu), dochucený velkým množstvím nasekaných čerstvých bylinek (listové petržele a bazalky) s trochou olivového oleje. Roládu zbavíme provázku a nakrájíme na plátky. Na talíř servírujeme porci ochuceného bulguru, plátky rolády přelité trochou omáčky a ozdobené lístky čerstvé bazalky. Větší část houbové omáčky podáváme v mističce zvlášť.  

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU