Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Omytá a osušená krůtí prsa očistíme. Asi 150 g masa odložíme na přípravu masové nádivky - nakrájíme ho na malé kousky a dáme na chvíli do mrazáku vychladit (maso nesmí zmrznout). Vychlazené krůtí maso přendáme do sekacího mixéru, osolíme, opepříme a rozmixujeme dohladka. Přidáme nahrubo nasekanou petrželku, 75 ml smetany a rozmixujeme. Po chvíli přidáme dalších 75 ml smetany a rozmixujeme. Zbytek krůtích prsou nakrájíme na větší plátky, které naklepeme (do tvaru obdélníku). Plátky masa položíme každý samostatně na dostatečně velký kus potravinové fólie, osolíme a opepříme. Masovou náplň natřeme po délce na polovinu plátku. Pomocí fólie svineme do tvaru rolády a oba konce fólie důkladně uzavřeme. Každou roládu zabalíme ještě do alobalu a důkladně uzavřeme. Rolády vaříme ve větším hrnci s vodou (měla by mít teplotu 95 °C) asi 25 minut. Rolády vyjmeme z vody, opatrně rozbalíme a nakrájíme na kolečka.
Cibuli a česnek nakrájíme najemno a orestujeme v rozehřáté pánvi na troše oleje. Po chvíli přidáme žampiony nakrájené na menší kousky a osolíme. Po orestování surovin dozlatova podlijeme 100 ml smetany a necháme zredukovat (zhoustnout). Přidáme oblanšírovaný (krátce spařený v horké vodě) a vyždímaný špenát. Promícháme a stáhneme z ohně.
Do středu talíře naservírujeme porci krémového špenátu se žampiony. Na něj položíme 3 kolečka krůtí rolády.