Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Šalotku a stonky celeru (nať odložíme na později) nakrájíme nadrobno, v rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje restujeme dozlatova a osolíme. Maso nakrájíme na menší kousky, přidáme orestovat do pánve, osolíme a opepříme. Jakmile se maso zatáhne, přidáme najemno nasekaný tymián a rýži. Po chvíli přidáme na malé kousky nakrájená sušená rajčata a promícháme. Podlijeme vínem a chvíli povaříme, aby se z vína odpařil alkohol. Na mírném ohni postupně po naběračkách přiléváme vývar, aby byla rýže vždy trochu zalitá. Rizoto vaříme na mírném plameni „al dente“ (asi 20 minut), tedy ne úplně doměkka. Rizoto zjemníme máslem a dochutíme nastrouhaným sýrem Grana Padano (asi 40 g) a citronovou šťávou. Stáhneme z ohně, přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku a důkladně promícháme. Rizoto by mělo mít krémovou konzistenci, ale nemělo by být vodové.
Rizoto servírujeme do hlubšího talíře a posypeme nastrouhaným sýrem grana padano. Dozdobíme kapary a celerovou natí.