 
  Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
20 min.
Obtížnost
Začátečník
Grilovací sezóna znamená spoustu masa a steaků! Zkuste recept šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který natočil video návod na šťavnatý hovězí rib eye steak. Protože samotné grilování je hračka, zvládnete si během toho připravit i přílohu v podobě římského salátu s ředkvičkami, natvrdo vařenými vejci a voňavým koprem. K dokonalému výsledku pak stačí už jen jednoduchý dresink ze smetanového jogurtu a čerstvého sýra a zlehka opečená ciabatta.
 
    Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. 
 Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas. 
Energie
5 291 kJ / 1 264 kcal
Bílkoviny
83,90 g
Tuky
99,20 g
Vláknina
4,50 g
Sůl
2,10 g
Sacharidy
15,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Steaky z obou stran osolíme, opepříme, pokapeme olejem a dáme na rozpálený gril opéct.
02.V míse smícháme římský salát nakrájený na menší kousky, ředkvičky na plátky, uvařená vajíčka na větší kusy, kopr a pálivou papričku bez semínek nadrobno. Osolíme, opepříme a přelijeme olejem.
03.V menší misce smícháme jogurt, pomazánku z čerstvého sýra, sůl a pepř. Pečivo nakrájíme na plátky a dáme na gril rozpéct dokřupava. Steaky stáhneme z grilu a na pár minut zakryjeme alobalem.
04.Salát servírujeme s nakrájeným steakem na plátky. Ochutíme solí, pepřem a přelijeme dresinkem. Na závěr přidáme opečené ciabatty a pokapeme olejem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT