Rib Eye steak na grilu se salátem, vajíčkem a sýrovým dipem

play Přehrát video recept
Rib Eye steak na grilu se salátem, vajíčkem a sýrovým dipem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

20 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Grilovací sezóna znamená spoustu masa a steaků! Zkuste recept šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který natočil video návod na šťavnatý hovězí rib eye steak. Protože samotné grilování je hračka, zvládnete si během toho připravit i přílohu v podobě římského salátu s ředkvičkami, natvrdo vařenými vejci a voňavým koprem. K dokonalému výsledku pak stačí už jen jednoduchý dresink ze smetanového jogurtu a čerstvého sýra a zlehka opečená ciabatta.

Tagy

Do 30 minut

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × Rib Eye steak
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 0,5 × římský salát
  • 1 × svazek ředkvičky
  • 4 × vejce „M“
  • 1 × snítka čerstvý kopr
  • 1 × pálivá paprička
  • 300 g smetanový jogurt řeckého typu Pilos
  • 2 × lžíce pomazánka z čerstvého sýra Milbona
  • pečivo ciabatta (či bezlepkové)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

5 291 kJ / 1 264 kcal

Bílkoviny

83,90 g

Tuky

99,20 g

Vláknina

4,50 g

Sůl

2,10 g

Sacharidy

15,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Steaky z obou stran osolíme, opepříme, pokapeme olejem a dáme na rozpálený gril opéct. 

02.V míse smícháme římský salát nakrájený na menší kousky, ředkvičky na plátky, uvařená vajíčka na větší kusy, kopr a pálivou papričku bez semínek nadrobno. Osolíme, opepříme a přelijeme olejem. 

03.V menší misce smícháme jogurt, pomazánku z čerstvého sýra, sůl a pepř. Pečivo nakrájíme na plátky a dáme na gril rozpéct dokřupava. Steaky stáhneme z grilu a na pár minut zakryjeme alobalem.

04.Salát servírujeme s nakrájeným steakem na plátky. Ochutíme solí, pepřem a přelijeme dresinkem. Na závěr přidáme opečené ciabatty a pokapeme olejem. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo