Kuchyně
Italská, Zdravá
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Připravit v pánvi steak z lososa je hračka, a tak vám zbyde dost času na přípravu vynikající přílohy. Šéfkuchař Marcel Ihnačák podává filet z lososa se zeleninovou rýží, ve které najdete kromě samotné rýže ještě řapíkatý celer, sušená i čerstvá rajčata a třeba také cizrnu. V receptu se naučíte namíchat i jednoduchý bylinkový olej, v tomto případě bazalkový.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 319 kJ / 793 kcal
Bílkoviny
46,40 g
Tuky
36,70 g
Vláknina
14,10 g
Sůl
1,30 g
Sacharidy
60,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Rýži připravíme podle návodu na obalu. Řapíkatý celer, sušená rajčata a cherry rajčata nakrájíme nadrobno.
02.Cizrnu přecedíme a přendáme do rozpálené pánve s olejem. Přidáme připravená cherry rajčata, řapíkatý celer, natrhané olivy a promícháme. Dochutíme sušenými rajčaty, solí a pepřem. Krátce opečeme, přihodíme máslo, necháme rozpustit a přidáme na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulku. Na závěr do pánve vmícháme uvařenou rýži a podle potřeby ochutíme solí či pepřem.
03.Kůži z lososa stáhneme, nakrájíme na porce a opečeme v rozpálené pánvi s olejem. Osolíme, opepříme a před dopečením lososa pokapeme šťávou z citronu.
04.Z bazalky odstraníme hrubší stonky, přelijeme olejem, osolíme, opepříme, ochutíme šťávou z citronu a dohladka rozmixujeme tyčovým mixérem.
05.Šťavnatého lososa podáváme se zeleninovou rýží a bazalkovým olejem. Na závěr ozdobíme lístky bazalky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT