Restovaný losos se zeleninovou rýží a bazalkovým olejem

play Přehrát video recept
Restovaný losos se zeleninovou rýží a bazalkovým olejem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská, Zdravá

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravit v pánvi steak z lososa je hračka, a tak vám zbyde dost času na přípravu vynikající přílohy. Šéfkuchař Marcel Ihnačák podává filet z lososa se zeleninovou rýží, ve které najdete kromě samotné rýže ještě řapíkatý celer, sušená i čerstvá rajčata a třeba také cizrnu. V receptu se naučíte namíchat i jednoduchý bylinkový olej, v tomto případě bazalkový.

Tagy

Lehké jídlo

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × řapíky celer
  • 1 × hrst sušená rajčata v oleji Baresa
  • 200 g cherry rajčata
  • olivový olej Primadonna
  • 540 g sterilovaná cizrna Freshona
  • 1 × hrst zelené olivy bez pecek Baresa
  • 1 × hrst černé olivy bez pecek Baresa
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 50 g máslo Pilos
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 150 g basmati rýže Golden Sun
  • 600 g filety z lososa
  • čerstvá bazalka
  • 2 × citrony (šťáva)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 319 kJ / 793 kcal

Bílkoviny

46,40 g

Tuky

36,70 g

Vláknina

14,10 g

Sůl

1,30 g

Sacharidy

60,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Rýži připravíme podle návodu na obalu. Řapíkatý celer, sušená rajčata a cherry rajčata nakrájíme nadrobno. 

02.Cizrnu přecedíme a přendáme do rozpálené pánve s olejem. Přidáme připravená cherry rajčata, řapíkatý celer, natrhané olivy a promícháme. Dochutíme sušenými rajčaty, solí a pepřem. Krátce opečeme, přihodíme máslo, necháme rozpustit a přidáme na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulku. Na závěr do pánve vmícháme uvařenou rýži a podle potřeby ochutíme solí či pepřem.

03.Kůži z lososa stáhneme, nakrájíme na porce a opečeme v rozpálené pánvi s olejem. Osolíme, opepříme a před dopečením lososa pokapeme šťávou z citronu. 

04.Z bazalky odstraníme hrubší stonky, přelijeme olejem, osolíme, opepříme, ochutíme šťávou z citronu a dohladka rozmixujeme tyčovým mixérem.

05.Šťavnatého lososa podáváme se zeleninovou rýží a bazalkovým olejem. Na závěr ozdobíme lístky bazalky. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo