Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Restovaný losos se zeleninovou rýží a bazalkovým olejem

Připravit v pánvi steak z lososa je hračka, a tak vám zbyde dost času na přípravu vynikající přílohy. Šéfkuchař Marcel Ihnačák podává filet z lososa se zeleninovou rýží, ve které najdete kromě samotné rýže ještě řapíkatý celer, sušená i čerstvá rajčata a třeba také cizrnu. V receptu se naučíte namíchat i jednoduchý bylinkový olej, v tomto případě bazalkový.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × řapíky celer
  • 1 × hrst sušená rajčata v oleji Baresa
  • 200 g cherry rajčata
  • olivový olej Primadonna
  • 540 g sterilovaná cizrna Freshona
  • 1 × hrst zelené olivy bez pecek Baresa
  • 1 × hrst černé olivy bez pecek Baresa
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 50 g máslo Pilos
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 150 g basmati rýže Golden Sun
  • 600 g filety z lososa
  • čerstvá bazalka
  • 2 × citrony (šťáva)

POSTUP

Rýži připravíme podle návodu na obalu. Řapíkatý celer, sušená rajčata a cherry rajčata nakrájíme nadrobno. 

Cizrnu přecedíme a přendáme do rozpálené pánve s olejem. Přidáme připravená cherry rajčata, řapíkatý celer, natrhané olivy a promícháme. Dochutíme sušenými rajčaty, solí a pepřem. Krátce opečeme, přihodíme máslo, necháme rozpustit a přidáme na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulku. Na závěr do pánve vmícháme uvařenou rýži a podle potřeby ochutíme solí či pepřem.

Kůži z lososa stáhneme, nakrájíme na porce a opečeme v rozpálené pánvi s olejem. Osolíme, opepříme a před dopečením lososa pokapeme šťávou z citronu. 

Z bazalky odstraníme hrubší stonky, přelijeme olejem, osolíme, opepříme, ochutíme šťávou z citronu a dohladka rozmixujeme tyčovým mixérem.

Šťavnatého lososa podáváme se zeleninovou rýží a bazalkovým olejem. Na závěr ozdobíme lístky bazalky. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.