Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod. 15 min.

Restovaný losos s krémovým bramborovým salátem

Podívejte se, jak snadno a rychle připravit pečeného lososa. Recept na lososa s bramborovým salátem podle Marcela Ihnačáka najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Bramborový salát

  • 300 g kysané smetany Pilos
  • 2 × lžíce majonézy Mikado
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 500 g brambor uvařených ve slupce
  • 4 × vejce uvařená natvrdo
  • 1 × okurka
  • 2 × řapíkaté celery
  • 1,5 × pálivé papričky
  • čerstvá bazalka
  • listová petržel
  • extra panenský olivový olej Primadonna

Restovaný losos

  • 600 g čerstvého lososa
  • 1 × citron (šťáva)
  • 3 × lahůdkové cibulky (zelená část)

POSTUP

Bramborový salát

Do misky vložíme kysanou smetanu a majonézu, osolíme, opepříme a promícháme. Uvařené a oloupané brambory a vejce nakrájíme na menší kousky. Okurku oloupeme a rozřízneme na poloviny. Lžičkou vydlabeme semínka a nakrájíme na kousky. Řapíkatý celer, 1 pálivou papričku zbavenou semínek a bylinky nakrájíme nadrobno. Všechny ingredience přidáme ke smetaně a majonéze, promícháme, osolíme a opepříme. Je-li salát příliš hustý, můžeme přidat trochu majonézy nebo kysané smetany. Poté necháme chvíli odpočinout, aby se všechny chutě spojily.

Restovaný losos

Z omytého a osušeného lososa odstraníme kůži, osolíme, opepříme a opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem z každé strany 3 – 4 minuty dozlatova. Stáhneme z ohně a přidáme citronovou šťávu. Necháme chvíli odpočinout.

Servírování

Na talíř naservírujeme porci salátu a vedle opečeného lososa. Posypeme nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky a pálivou papričkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.