Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Restované kuře se zeleninou a sezamem

Asijská rychlovka ze snadno dostupných surovin. Šéfkuchař Roman Paulus vás provede postupem na oblíbené stir-fry kuřecí maso se zeleninou a rýží ve wok pánvi.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × kuřecí stehna Řezníkova čerstvá porce
  • 2 × lžíce kari koření Kania
  • sójová omáčka Vitasia
  • 6 × lžíce bramborového škrobu Belbake
  • 300 ml řepkového oleje Vita D'or
  • wok olej Vitasia
  • 50 g zázvoru
  • 4 × stroužky česneku
  • 100 g červené cibule
  • 100 g mrkve
  • 1 × pálivá paprička
  • 100 g brokolice
  • wok omáčka Vitasia
  • 100 ml vody
  • 100 g pak choi
  • 3 × lahůdkové cibulky
  • bílý a černý sezam Vitasia
  • červené papriky na ozdobu
  • česnekové chipsy
  • jasmínová rýže Vitasia

POSTUP

Kuřecí stehna vykostíme, nakrájíme na kostky a marinujeme kari kořením, 4 lžícemi sójové omáčky a 4 lžícemi škrobu. Necháme alespoň 2 hodiny odležet, poté postupně smažíme v oleji dokřupava.

Tip: Jak vykostit kuřecí stehno se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Červenou cibuli, zázvor a pak choi nakrájíme na nudličky, stroužky česneku a oloupanou mrkev na plátky, pálivou papričku nasekáme najemno, červenou papriku na malé ozdobné nudličky a brokolici rozdělíme na menší růžičky.

V pánvi s wok olejem orestujeme zázvor, česnek a cibuli. Po chvilce i mrkev, pálivou papričku, syrovou brokolici a smažené kuřecí kousky. Krátce zarestujeme a ochutíme wok omáčkou. Do pánve nalijeme trochu vody, necháme krátce provařit a lehce zahustíme zbylým škrobem rozmíchaným v troše studené vody. Ke konci přidáme na proužky nakrájený pak choi.

Servírujeme posypané bílým sezamem a česnekovými chipsy. Jako přílohu podáváme v misce zvlášť jasmínovou rýži ozdobenou černým sezamem.

Tip: Jak připravit česnekové chipsy se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU