Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kuřecí stehna vykostíme, nakrájíme na kostky a marinujeme kari kořením, 4 lžícemi sójové omáčky a 4 lžícemi škrobu. Necháme alespoň 2 hodiny odležet, poté postupně smažíme v oleji dokřupava.
Tip: Jak vykostit kuřecí stehno se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Červenou cibuli, zázvor a pak choi nakrájíme na nudličky, stroužky česneku a oloupanou mrkev na plátky, pálivou papričku nasekáme najemno, červenou papriku na malé ozdobné nudličky a brokolici rozdělíme na menší růžičky.
V pánvi s wok olejem orestujeme zázvor, česnek a cibuli. Po chvilce i mrkev, pálivou papričku, syrovou brokolici a smažené kuřecí kousky. Krátce zarestujeme a ochutíme wok omáčkou. Do pánve nalijeme trochu vody, necháme krátce provařit a lehce zahustíme zbylým škrobem rozmíchaným v troše studené vody. Ke konci přidáme na proužky nakrájený pak choi.
Servírujeme posypané bílým sezamem a česnekovými chipsy. Jako přílohu podáváme v misce zvlášť jasmínovou rýži ozdobenou černým sezamem.
Tip: Jak připravit česnekové chipsy se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde