Restované kuře se zeleninou a sezamem

play Přehrát video recept
Restované kuře se zeleninou a sezamem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Asijská rychlovka ze snadno dostupných surovin. Šéfkuchař Roman Paulus vás provede postupem na oblíbené stir-fry kuřecí maso se zeleninou a rýží ve wok pánvi.

Tagy

Wok

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × kuřecí stehna Řezníkova čerstvá porce
  • 2 × lžíce kari koření Kania
  • sójová omáčka Vitasia
  • 6 × lžíce bramborového škrobu Belbake
  • 300 ml řepkového oleje Vita D'or
  • wok olej Vitasia
  • 50 g zázvoru
  • 4 × stroužky česneku
  • 100 g červené cibule
  • 100 g mrkve
  • 1 × pálivá paprička
  • 100 g brokolice
  • wok omáčka Vitasia
  • 100 ml vody
  • 100 g pak choi
  • 3 × lahůdkové cibulky
  • bílý a černý sezam Vitasia
  • červené papriky na ozdobu
  • česnekové chipsy
  • jasmínová rýže Vitasia

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 880 kJ / 449 kcal

Bílkoviny

32,90 g

Tuky

24,90 g

Vláknina

4,30 g

Sůl

0,40 g

Sacharidy

23,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Kuřecí stehna vykostíme, nakrájíme na kostky a marinujeme kari kořením, 4 lžícemi sójové omáčky a 4 lžícemi škrobu. Necháme alespoň 2 hodiny odležet, poté postupně smažíme v oleji dokřupava.

Jak vykostit kuřecí stehno se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

02.Červenou cibuli, zázvor a pak choi nakrájíme na nudličky, stroužky česneku a oloupanou mrkev na plátky, pálivou papričku nasekáme najemno, červenou papriku na malé ozdobné nudličky a brokolici rozdělíme na menší růžičky.

03.V pánvi s wok olejem orestujeme zázvor, česnek a cibuli. Po chvilce i mrkev, pálivou papričku, syrovou brokolici a smažené kuřecí kousky. Krátce zarestujeme a ochutíme wok omáčkou. Do pánve nalijeme trochu vody, necháme krátce provařit a lehce zahustíme zbylým škrobem rozmíchaným v troše studené vody. Ke konci přidáme na proužky nakrájený pak choi.

04.Servírujeme posypané bílým sezamem a česnekovými chipsy. Jako přílohu podáváme v misce zvlášť jasmínovou rýži ozdobenou černým sezamem.

Jak připravit česnekové chipsy se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo