Kuchyně
Asijská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Asijská rychlovka ze snadno dostupných surovin. Šéfkuchař Roman Paulus vás provede postupem na oblíbené stir-fry kuřecí maso se zeleninou a rýží ve wok pánvi.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 880 kJ / 449 kcal
Bílkoviny
32,90 g
Tuky
24,90 g
Vláknina
4,30 g
Sůl
0,40 g
Sacharidy
23,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kuřecí stehna vykostíme, nakrájíme na kostky a marinujeme kari kořením, 4 lžícemi sójové omáčky a 4 lžícemi škrobu. Necháme alespoň 2 hodiny odležet, poté postupně smažíme v oleji dokřupava.
Jak vykostit kuřecí stehno se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.Červenou cibuli, zázvor a pak choi nakrájíme na nudličky, stroužky česneku a oloupanou mrkev na plátky, pálivou papričku nasekáme najemno, červenou papriku na malé ozdobné nudličky a brokolici rozdělíme na menší růžičky.
03.V pánvi s wok olejem orestujeme zázvor, česnek a cibuli. Po chvilce i mrkev, pálivou papričku, syrovou brokolici a smažené kuřecí kousky. Krátce zarestujeme a ochutíme wok omáčkou. Do pánve nalijeme trochu vody, necháme krátce provařit a lehce zahustíme zbylým škrobem rozmíchaným v troše studené vody. Ke konci přidáme na proužky nakrájený pak choi.
04.Servírujeme posypané bílým sezamem a česnekovými chipsy. Jako přílohu podáváme v misce zvlášť jasmínovou rýži ozdobenou černým sezamem.
Jak připravit česnekové chipsy se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT