Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kachnu omyjeme, osušíme a vložíme do zapékací mísy. Do jiné mísy nakrájíme na větší kousky oloupanou cibuli, neoloupaný omytý pomeranč a menší hrstí osolíme. Touto směsí naplníme kachnu, celou osolíme (sůl vmasírujeme do kůže) a posypeme kmínem. Podlijeme vodou, obložíme zbylými kousky pomeranče a cibule, přiklopíme, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 60 minut. Poté sundáme pokličku a dopečeme dozlatova. Po vychladnutí odřízneme prsa, která budeme servírovat navrch pokrmu. Kachnu vykostíme a obereme veškeré maso. Kosti se směsí z pomerančů a cibule vložíme do studené vody a uvaříme vývar (vaříme minimálně 60 minut). Kachní prsa vložíme těsně před podáváním do trouby (pod gril) předehřáté na 225 °C a pečeme asi 5 minut.
Čerstvé těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě 3-4 minuty.
V pánvi s rozpáleným kachním výpekem (použijeme ze zapékací mísy) orestujeme na malé kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, řapíkatý celer a čerstvý rozmarýn nebo tymián. Přidáme najemno nastrouhanou kůru z 1/2 pomeranče a podlijeme vínem a pomerančovou šťávou. Přilijeme kachní vývar, po chvíli přidáme i obrané kachní maso a smícháme. Nakonec spojíme s uvařenými těstovinami (podle potřeby přilijeme kachní vývar) a přisypeme najemno nasekanou petržel.
Masovou směs s těstovinami servírujeme do středu hlubokého talíře. Navrch položíme na plátky nakrájenou polovinu jednoho kachního prsa a dokončíme listy petržele.