Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Ovesné vločky krátce uvaříme ve vroucí osolené vodě do měkka, podobně jako těstoviny, scedíme a propláchneme.
Čerstvou listovou petržel zbavíme stonků, krátce blanšírujeme (asi minutu povaříme ve vroucí vodě), vyždímáme a nasekáme nahrubo.
V rozehřátém hrnci se lžící másla zpěníme nadrobno nasekaný česnek. Podlijeme vývarem a přidáme 200 g vařených ovesných vloček, osolíme, opepříme a dáme stranou.
Pstruha zbavíme šupin, kostí, omyjeme, osolíme, opepříme a pečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem na kůži do křupava. Poté otočíme, vypneme plamen a necháme v pánvi dojít.
Do elektrického sekáčku vložíme vyždímanou blanšírovanou petržel, 30 g vody a rozmixujeme najemno. Vmícháme do ovesné kaše a přidáme lžíci studeného másla.
Ovesno-petrželovou kaši servírujeme do hlubokého talíře, na ní položíme opečenou rybu a ozdobíme chipsy z kořenové petržele a smaženými petrželovými listy.
Tip: Jak připravit smaženou listovou petržel a petrželové chipsy se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.