Pstruh s petrželovo-ovesnou kaší
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Britská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Dobře připravenou rybou s chutí spořádají i ti, kteří klasickému filé nebo rybím prstům příliš neholdují. Šéfkuchař Roman Paulus se tentokrát inspiroval receptem slavného britského kuchaře a připravil video návod na lososovitého pstruha, kterého v rozpálené pánvi opečete doslova za pár minut. Kromě toho se naučíte připravit i netradiční ovesnou kaši s petrželí jako přílohu. Zde budete mít prostor si vyhrát – ovesné vločky můžete nahradit pohankovými, petržel třeba bazalkou. Uvidíte, že si pochutnáte v každém případě.

Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 100 g celozrnných ovesných vloček Crownfield
  • 70 g čerstvé listové petržele + na ozdobu
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 2 × stroužky česneku
  • 200 ml drůbežího vývaru
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 600 g filet pstruha lososovitého s kůží
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 30 g vody
  • smažená listová petržel
  • petrželové chipsy

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 088 kJ / 499 kcal

Bílkoviny

34,60 g

Tuky

32,10 g

Vláknina

3,10 g

Sůl

1,40 g

Sacharidy

16,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Ovesné vločky krátce uvaříme ve vroucí osolené vodě do měkka, podobně jako těstoviny,  scedíme a propláchneme.

02.Čerstvou listovou petržel zbavíme stonků, krátce blanšírujeme (asi minutu povaříme ve vroucí vodě), vyždímáme a nasekáme nahrubo.

03.V rozehřátém hrnci se lžící másla zpěníme nadrobno nasekaný česnek. Podlijeme vývarem a přidáme 200 g vařených ovesných vloček, osolíme, opepříme a dáme stranou.

04.Pstruha zbavíme šupin, kostí, omyjeme, osolíme, opepříme a pečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem na kůži do křupava. Poté otočíme, vypneme plamen a necháme v pánvi dojít.

05.Do elektrického sekáčku vložíme vyždímanou blanšírovanou petržel, 30 g vody a rozmixujeme najemno. Vmícháme do ovesné kaše a přidáme lžíci studeného másla.

06.Ovesno-petrželovou kaši servírujeme do hlubokého talíře, na ní položíme opečenou rybu a ozdobíme chipsy z kořenové petržele a smaženými petrželovými listy.

Jak připravit smaženou listovou petržel a petrželové chipsy se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo