Kuchyně
Britská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Dobře připravenou rybou s chutí spořádají i ti, kteří klasickému filé nebo rybím prstům příliš neholdují. Šéfkuchař Roman Paulus se tentokrát inspiroval receptem slavného britského kuchaře a připravil video návod na lososovitého pstruha, kterého v rozpálené pánvi opečete doslova za pár minut. Kromě toho se naučíte připravit i netradiční ovesnou kaši s petrželí jako přílohu. Zde budete mít prostor si vyhrát – ovesné vločky můžete nahradit pohankovými, petržel třeba bazalkou. Uvidíte, že si pochutnáte v každém případě.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 088 kJ / 499 kcal
Bílkoviny
34,60 g
Tuky
32,10 g
Vláknina
3,10 g
Sůl
1,40 g
Sacharidy
16,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Ovesné vločky krátce uvaříme ve vroucí osolené vodě do měkka, podobně jako těstoviny, scedíme a propláchneme.
02.Čerstvou listovou petržel zbavíme stonků, krátce blanšírujeme (asi minutu povaříme ve vroucí vodě), vyždímáme a nasekáme nahrubo.
03.V rozehřátém hrnci se lžící másla zpěníme nadrobno nasekaný česnek. Podlijeme vývarem a přidáme 200 g vařených ovesných vloček, osolíme, opepříme a dáme stranou.
04.Pstruha zbavíme šupin, kostí, omyjeme, osolíme, opepříme a pečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem na kůži do křupava. Poté otočíme, vypneme plamen a necháme v pánvi dojít.
05.Do elektrického sekáčku vložíme vyždímanou blanšírovanou petržel, 30 g vody a rozmixujeme najemno. Vmícháme do ovesné kaše a přidáme lžíci studeného másla.
06.Ovesno-petrželovou kaši servírujeme do hlubokého talíře, na ní položíme opečenou rybu a ozdobíme chipsy z kořenové petržele a smaženými petrželovými listy.
Jak připravit smaženou listovou petržel a petrželové chipsy se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT