Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Polévka z červené řepy s kozím sýrem

Inspirujte se francouzskou kuchyní a připravte si polévku z červené řepy s kozím sýrem podle Romana Pauluse z kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Polévka

  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × červená cibule
  • 400 g syrové červené řepy
  • mlýnek s mořskou solí Kania
  • mlýnek s pepřem Kania
  • kmín celý Mikado
  • ocet
  • 100 ml jablečné šťávy Dizzy
  • 500 ml zeleninového vývaru

Kozí sýr

  • 4 × lžíce čerstvého kozího sýra Chene d´Argent
  • 2 × lžíce smetanového bílého jogurtu Pilos (10 % tuku)
  • 1 × lžíce strouhaného křenu Mikado
  • listová petržel

Na ozdobu

  • 50 g červené řepy vařené nebo marinované ve sladkokyselém nálevu
  • 1 × zelené jablko (kyselejší)
  • opečené krutony z bílého pečiva

POSTUP

Polévka

V rozehřátém hrnci s trochou olivového oleje orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme syrovou řepu nakrájenou na kostičky, osolíme, opepříme, přidáme kmín a krátce orestujeme. Zastříkneme octem, necháme provařit, podlijeme jablečnou šťávou a zeleninovým vývarem a vaříme pod pokličkou doměkka (30 – 40 minut). Poté rozmixujeme, přelijeme do rendlíku, ohřejeme a případně ještě dochutíme.

Kozí sýr

Kozí sýr smícháme s jogurtem a křenem, opepříme a přidáme nasekanou listovou petržel.

Servírování

Polévku podáváme do hlubokého talíře, doprostřed dáme kozí sýr s jogurtem a křenem a ozdobíme kostičkami vařené nebo marinované červené řepy, kostičkami jablka, krutonky z bílého pečiva a snítkou listové petržele.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.