Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V rozehřátém hrnci se lžící sádla orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a přidáme 2 bobkové listy. Jakmile je cibule orestovaná dozlatova, přidáme propláchnuté, okapané a nakrájené zelí, promícháme a podle potřeby osolíme a opepříme. Stáhneme z ohně a necháme trochu vychladnout.
Omytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme tak, aby vznikly ploché řízky. Přikryjeme fólií, naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý řízek položíme 2 plátky schwarzwaldské šunky a připravené zelí. Přeložíme tak, aby vznikly kapsy a uzavřeme pomocí párátek.
Kapsy opečeme v rozehřáté pánvi se lžící sádla z obou stran, přendáme do zapékací mísy a dopečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 5 minut. Před servírovaní odstraníme párátka.
Omyté a očištěné brambory nakrájíme na menší kousky. V rozehřátém hrnci s olivovým olejem opečeme na menší kousky nakrájený pórek, osolíme, opepříme a přidáme zbylé bobkové listy. Jakmile pórek trochu změkne, přidáme houby nakrájené na menší kousky a krátce opečeme. Přidáme nakrájené brambory, osolíme, opepříme a podlijeme vínem. Jakmile se z vína odpaří alkohol, podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a na mírném plameni dusíme doměkka. Asi 5 minut před koncem vmícháme omyté a osušené lístky špenátu a smetanu a necháme přejít varem.
Tip: Vyzkoušejte do brambor přidat místo špenátu nahrubo nasekané lístky medvědího česneku.
Plněná kuřecí prsa rozřízneme na poloviny a podáváme s dušenými bramborami.