Pirohy s lososem a bazalkovým máslem
Doba přípravy25 min.

Pirohy s lososem a bazalkovým máslem

Pirohy s lososem mají velmi jemnou chuť, doplníte-li je bazalkovým máslem, vykouzlíte dokonalý pokrm. 
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g lososa (čerstvého Grill and Fun nebo mraženého Trawlic)
  • 3 × lžíce čerstvého tymiánu
  • 5 ks jarních cibulek
  • 200 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • sůl
  • černý pepř Mikado
  • máslo Pilos do nádivky
  • 500 g polohrubé mouky Castello
  • 0,5 × skleničky vlažné vody
  • 4 × lžíce olivového oleje Primadonna
  • 0,5 × kostky másla
  • 1 × lžíce nadrobno nakrájené bazalky
  • 2 × lžíce ořechů (mandle, kešu, vlašské,..)
  • 1 × stroužek česneku

POSTUP

Cibulku nakrájíme a orestujeme na másle dozlatova. Lososa rozdělíme na drobné části a přidáme k cibulce, krátce restujeme a přilijeme smetanu. Osolíme, opepříme, ochutíme tymiánem a dusíme na mírném ohni asi 10 minut.

Mouku prosijeme do mísy a uprostřed vytvarujeme důlek, přidáme špetku soli a olivový olej. Postupně přiléváme vodu a těsto zpracováváme, až se vytvoří celistvá hmota. Poté dáme těsto na vál posypaný moukou. Vypracujeme hladké a elastické těsto a vyválíme na tenké pláty. Pomocí sklenice nebo formiček vykrojíme kulaté placky. Doprostřed každé placky dáme lžičku lososové nádivky, přeložíme na poloviny a konečky prstů okraje těsta slepíme. Pirohy vaříme po dávkách ve velkém množství osolené vody.

Nasekané ořechy opražíme nasucho na pánvi. V hrnku rozpustíme máslo, přidáme nasekanou bazalku, prolisovaný česnek a opražené ořechy, důkladně promícháme a necháme několik minut odpočinout, až se vůně bazalky rozleží.

Servírování

Hotové pirohy polijeme bazalkovou omáčkou.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU