Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Cibulku nakrájíme a orestujeme na másle dozlatova. Lososa rozdělíme na drobné části a přidáme k cibulce, krátce restujeme a přilijeme smetanu. Osolíme, opepříme, ochutíme tymiánem a dusíme na mírném ohni asi 10 minut.
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed vytvarujeme důlek, přidáme špetku soli a olivový olej. Postupně přiléváme vodu a těsto zpracováváme, až se vytvoří celistvá hmota. Poté dáme těsto na vál posypaný moukou. Vypracujeme hladké a elastické těsto a vyválíme na tenké pláty. Pomocí sklenice nebo formiček vykrojíme kulaté placky. Doprostřed každé placky dáme lžičku lososové nádivky, přeložíme na poloviny a konečky prstů okraje těsta slepíme. Pirohy vaříme po dávkách ve velkém množství osolené vody.
Nasekané ořechy opražíme nasucho na pánvi. V hrnku rozpustíme máslo, přidáme nasekanou bazalku, prolisovaný česnek a opražené ořechy, důkladně promícháme a necháme několik minut odpočinout, až se vůně bazalky rozleží.
Hotové pirohy polijeme bazalkovou omáčkou.