Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Pikantní polévka s pstruhem a houbami


SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 1 velká cibule
  • 4 menší stroužky česneku
  • 1 pálivá paprička
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 5 mrkví
  • 5 petrželí
  • 1 bílá kulatá ředkev
  • 0.5 pórku
  • 600 g pstruha duhového lososovitého
  • 150 g hub shimeji
  • 2 l teplého zeleninového vývaru
  • 3 polév. lž. sójové omáčky Mikado
  • 1 polév. lž. rýžového octa Vitasia
  • 100 g nudlí chow mein Vitasia
  • čerstvý koriandr
  • lahůdková cibulka

POSTUP

Cibuli nakrájíme na tenké proužky, česnek na plátky a pálivou papričku zbavenou semínek nadrobno, opečeme ve větším hrnci na rozehřátém olivovém oleji, osolíme a opepříme. Mrkev, petržel, bílou ředkev a pórek nakrájíme na tenké proužky a přidáme k základu. Podle potřeby přilijeme olivový olej. Osolíme, opepříme a opékáme, až zelenina trochu změkne.

Z omytého a osušeného pstruha odstraníme kůži a nakrájíme na menší kousky. Přidáme k opečené zelenině a zlehka promícháme. Přidáme omyté houby shimeji a podlijeme teplým zeleninovým vývarem. Polévku dochutíme sójovou omáčkou a rýžovým octem a vaříme na mírném plameni asi 20 minut doměkka.

Mezitím uvaříme nudle podle návodu na obale. Scedíme a necháme okapat.

Servírování

Na dno misek nebo hlubších talířů přidáme nudle, které zalijeme polévkou. Dozdobíme nadrobno nasekaným koriandrem a lahůdkovou cibulkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU