Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kuřecí stehna přesekneme na menší kousky, osolíme, opepříme a zlehka obalíme v mouce. Restujeme je zprudka, v rozehřátém hrnci s olejem, ze všech stran dozlatova. Potom přidáme nadrobno nasekané stroužky česneku a tymián. Po chvíli ochutíme pálivou paprikou a kari kořením, stáhneme oheň a krátce opečeme. Přilijeme víno a chvíli povaříme, aby se z něj odpařil alkohol. Potom podlijeme vroucí vodou tak, aby maso bylo zalité. Přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka přibližně 30–45 minut. Těsně před dokončením přilijeme smetanu, promícháme a ještě dvě minuty povaříme.
V druhém hrnci rozehřejeme olej, přisypeme tarhoňu, osolíme a opékáme. Jakmile získá zlatavou barvu, zalijeme vroucí vodou (asi 0,5 cm nad tarhoňu), přikryjeme pokličkou a pečeme v troubě rozehřáté na 200 °C asi 10 minut. Na závěr přimícháme nasekanou pažitku.