Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Pikantní kuřecí kari kousky s tarhoňou

Víte, co je to tarhoňa? Šéfkuchař Marcel Ihnačák přichystal recept na kuřecí kousky na kari právě s touto netradiční specialitou – těstovinami připravovanými nejčastěji na Slovensku a v Maďarsku. Ve video receptu se dozvíte, jak kuřecí kousky připravit, aby se osmažily krásně dozlatova, i jak připravit tarhoňu – jak ji orestovat i správně uvařit. Nakonec si pochutnáte na skvělém receptu, který je zajímavým spojením slovenské a orientální kuchyně.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg kuřecích spodních a horních stehen Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • hladká mouka Belbake na obalování
  • olivový olej na smažení Primadonna
  • 4 × stroužky česneku
  • čerstvý tymián
  • 1 × lžička mleté pálivé papriky Kania
  • 1 × lžička kari koření Kania
  • 150 ml bílého suchého vína Soave
  • 200 ml smetany na šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 500 g tarhoňy Tiradell
  • čerstvá pažitka

POSTUP

Pikantní kari kousky:

Kuřecí stehna přesekneme na menší kousky, osolíme, opepříme a zlehka obalíme v mouce. Restujeme je zprudka, v rozehřátém hrnci s olejem, ze všech stran dozlatova. Potom přidáme nadrobno nasekané stroužky česneku a tymián. Po chvíli ochutíme pálivou paprikou a kari kořením, stáhneme oheň a krátce opečeme. Přilijeme víno a chvíli povaříme, aby se z něj odpařil alkohol. Potom podlijeme vroucí vodou tak, aby maso bylo zalité. Přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka přibližně 30–45 minut. Těsně před dokončením přilijeme smetanu, promícháme a ještě dvě minuty povaříme.

Tarhoňa:

V druhém hrnci rozehřejeme olej, přisypeme tarhoňu, osolíme a opékáme. Jakmile získá zlatavou barvu, zalijeme vroucí vodou (asi 0,5 cm nad tarhoňu), přikryjeme pokličkou a pečeme v troubě rozehřáté na 200 °C asi 10 minut. Na závěr přimícháme nasekanou pažitku.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU