Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Papriky potřeme olivovým olejem, vložíme do zapékací mísy a pečeme na 220 °C. Po vyndání z trouby přikryjeme potravinovou fólií, necháme zapařit (asi 10 minut) a oloupeme.
TIP: Jak připravit a oloupat grilovanou papriku, se naučíte také v Kulinářské akademii Lidlu.
V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme nadrobno nakrájený stroužek česneku. Po chvíli přidáme na nudličky nakrájenou cuketu, osolíme a opepříme. Přidáme upečené papriky nakrájené na nudličky a olivy na plátky. Stáhneme z ohně a vmícháme nakrájenou bazalku.
Brambory uvaříme doměkka a propasírujeme. V hrnci zahřejeme mléko a smetanu, přidáme propasírované brambory, zamícháme a přilijeme olivový olej.
Z mořských vlků připravíme filety a na straně kůže lehce nařízneme, aby se lépe vypékala. Osolíme, na straně bez kůže i opepříme a opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem nejprve na straně kůže. Zmírníme plamen, přidáme rozmáčknutý stroužek česneku, bazalku, na čtvrtiny nakrájená cherry rajčata a zakápneme citronovou šťávou.
Filety mořského vlka podáváme s připravenou zeleninou a bramborovou kaší. Zakápneme výpekem s cherry rajčaty a trochou olivového oleje a ozdobíme snítkou bazalky.