Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Rajčata zbavíme jadérek, dužinu nakrájíme na malé kostičky a přendáme do misky. Přidáme červenou cibuli nasekanou na stejné kostky a nasekané lístky bazalky. Přilijeme 100 ml olivového oleje a červený vinný ocet, osolíme a opepříme. Důkladně promícháme a necháme odstát.
V pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme brambory nakrájené na čtvrtiny a opečeme dozlatova. Přidáme na půlkruhové plátky nakrájenou cuketu, červenou cibuli a 2 stroužky česneku nakrájené na plátky. Opepříme, přidáme rozmražené fazolové lusky a přepůlené olivy a chvíli restujeme. Nakonec přidáme cherry rajčata nakrájená na poloviny a stáhneme z ohně.
Z omytého a osušeného lososa odstraníme kůži, osolíme a opepříme z obou stran. V pánvi rozpálíme olivový olej a lososa opečeme nejprve ze strany s rybím tukem. Přidáme nahrubo natrhané lístky bazalky a 2 stroužky česneku. Nemusíme ani loupat, stačí jen rozmačkat. Filety otočíme a krátce opečeme z druhé strany. Pánev odstavíme z ohně a filety necháme ještě pomalu dopéct.
Do středu talíře naservírujeme porci restované zeleniny a na ni filet z lososa. Dochutíme rajčatovou salsou a dozdobíme lístky bazalky.