Marcel Ihnačák
Doba přípravy40 min.

Pečený kapr s pórkem a bramborami


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × podkovičky z kapra
  • 500 g brambor
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 × větší pórek
  • 3 × stroužky česneku
  • čerstvý tymián nebo sušená majoránka Mikado
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 250 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • čerstvý kopr
  • struhadlo
  • sítko
  • wok nebo hlubší pánev

POSTUP

Brambory očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Vložíme je do pánve s rozehřátým olivovým olejem, osolíme a opepříme. Omytý a osušený pórek nakrájíme na silnější kolečka a česnek na plátky. Přidáme k bramborám a ochutíme listy čerstvého tymiánu nebo sušenou majoránkou. Všechny suroviny spolu orestujeme, až brambory změknou. Poté je přendáme do zapékací mísy.

Podkovičky osolíme, opepříme a opečeme v pánvi s rozehřátým olivovým olejem (z každé strany asi 2 minuty). Poté podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří alkohol. Přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Podkovičky přeložíme do zapékací mísy (na brambory) a přelijeme smetanovo-vinnou omáčkou. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut.

Před servírováním můžeme posypat nasekaným čerstvým koprem a pokapat citronovou šťávou.

Tip: K bramborům můžeme v průběhu restování přidat i schwarzwaldskou šunku nakrájenou na menší kousky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.