Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Brambory očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Vložíme je do pánve s rozehřátým olivovým olejem, osolíme a opepříme. Omytý a osušený pórek nakrájíme na silnější kolečka a česnek na plátky. Přidáme k bramborám a ochutíme listy čerstvého tymiánu nebo sušenou majoránkou. Všechny suroviny spolu orestujeme, až brambory změknou. Poté je přendáme do zapékací mísy.
Podkovičky osolíme, opepříme a opečeme v pánvi s rozehřátým olivovým olejem (z každé strany asi 2 minuty). Poté podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří alkohol. Přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Podkovičky přeložíme do zapékací mísy (na brambory) a přelijeme smetanovo-vinnou omáčkou. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut.
Před servírováním můžeme posypat nasekaným čerstvým koprem a pokapat citronovou šťávou.
Tip: K bramborům můžeme v průběhu restování přidat i schwarzwaldskou šunku nakrájenou na menší kousky.