Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Ochutnejte candáta s máslovo-citronovou příchutí podávaného s bulgurem a zeleninou podle Romana Pauluse. Recept najdete na kuchynelidlu.cz
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 144 kJ / 513 kcal
Bílkoviny
37,30 g
Tuky
28,00 g
Vláknina
6,00 g
Sůl
2,50 g
Sacharidy
28,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Česnek nakrájený na plátky a cibuli nakrájenou nadrobno orestujeme dosklovata v rozehřáté pánvi s olivovým olejem, přidáme na menší kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a řapíkatý celer a restujeme 4 – 5 minut, aby zelenina zesládla. Poté přidáme bulgur, podlijeme asi polovinou vývaru, osolíme, opepříme a za občasného míchání a podlévání vaříme pod pokličkou doměkka (asi 25 minut). Poté přidáme 30 g másla a nastrouhaný sýr grana padano a na konec vmícháme lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka.
02.Filety candáta několikrát lehce nakrojíme na straně s kůží. Osolíme, opepříme a na straně s kůží lehce pomoučíme. Opečeme v rozpálené pánvi s rostlinným olejem nejprve na kůži dokřupava. Pokud se filety v pánvi kroutí, můžeme je přitlačit obracečkou, aby se kůže dobře vypekla. Poté otočíme, přidáme 20 g másla a citronovou šťávu a krátce dopečeme.
03.Pokrm podáváme v hlubším talíři ozdobený lístky řapíkatého celeru.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT