Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Česnek nakrájený na plátky a cibuli nakrájenou nadrobno orestujeme dosklovata v rozehřáté pánvi s olivovým olejem, přidáme na menší kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a řapíkatý celer a restujeme 4 – 5 minut, aby zelenina zesládla. Poté přidáme bulgur, podlijeme asi polovinou vývaru, osolíme, opepříme a za občasného míchání a podlévání vaříme pod pokličkou doměkka (asi 25 minut). Poté přidáme 30 g másla a nastrouhaný sýr grana padano a na konec vmícháme lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka.
Filety candáta několikrát lehce nakrojíme na straně s kůží. Osolíme, opepříme a na straně s kůží lehce pomoučíme. Opečeme v rozpálené pánvi s rostlinným olejem nejprve na kůži dokřupava. Pokud se filety v pánvi kroutí, můžeme je přitlačit obracečkou, aby se kůže dobře vypekla. Poté otočíme, přidáme 20 g másla a citronovou šťávu a krátce dopečeme.
Pokrm podáváme v hlubším talíři ozdobený lístky řapíkatého celeru.