Pečený candát s bulgurem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Ochutnejte candáta s máslovo-citronovou příchutí podávaného s bulgurem a zeleninou podle Romana Pauluse. Recept najdete na kuchynelidlu.cz

Tagy

Food Piknik 2022

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Bulgur

  • 4 × stroužky česneku
  • 1 × menší cibule
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 40 g mrkve
  • 30 g petržele
  • 30 g celeru
  • 50 g řapíkatého celeru (i s lístky)
  • 100 g bulguru Arax
  • 400 ml drůbežího vývaru
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 30 g másla Pilos
  • 30 g sýru grana padano Lovilio
  • lahůdková cibulka

Candát

  • 600 g filet candáta obecného
  • hladká mouka Castello na pomoučení ryby
  • rostlinný olej Promienna
  • 20 g másla Pilos
  • 1 × citron (šťáva)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 144 kJ / 513 kcal

Bílkoviny

37,30 g

Tuky

28,00 g

Vláknina

6,00 g

Sůl

2,50 g

Sacharidy

28,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Bulgur

01.Česnek nakrájený na plátky a cibuli nakrájenou nadrobno orestujeme dosklovata v rozehřáté pánvi s olivovým olejem, přidáme na menší kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a řapíkatý celer a restujeme 4 – 5 minut, aby zelenina zesládla. Poté přidáme bulgur, podlijeme asi polovinou vývaru, osolíme, opepříme a za občasného míchání a podlévání vaříme pod pokličkou doměkka (asi 25 minut). Poté přidáme 30 g másla a nastrouhaný sýr grana padano a na konec vmícháme lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka.

Candát

02.Filety candáta několikrát lehce nakrojíme na straně s kůží. Osolíme, opepříme a na straně s kůží lehce pomoučíme. Opečeme v rozpálené pánvi s rostlinným olejem nejprve na kůži dokřupava. Pokud se filety v pánvi kroutí, můžeme je přitlačit obracečkou, aby se kůže dobře vypekla. Poté otočíme, přidáme 20 g másla a citronovou šťávu a krátce dopečeme.

Servírování

03.Pokrm podáváme v hlubším talíři ozdobený lístky řapíkatého celeru.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo