Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Pečený candát s bulgurem

Ochutnejte candáta s máslovo-citronovou příchutí podávaného s bulgurem a zeleninou podle Romana Pauluse. Recept najdete na kuchynelidlu.cz
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Bulgur

  • 4× stroužky česneku
  • 1× menší cibule
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 40 g mrkve
  • 30 g petržele
  • 30 g celeru
  • 50 g řapíkatého celeru (i s lístky)
  • 100 g bulguru Arax
  • 400 ml drůbežího vývaru
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 30 g másla Pilos
  • 30 g sýru grana padano Lovilio
  • lahůdková cibulka

Candát

  • 600 g filet candáta obecného
  • hladká mouka Castello na pomoučení ryby
  • rostlinný olej Promienna
  • 20 g másla Pilos
  • 1× citron (šťáva)

POSTUP

Bulgur

Česnek nakrájený na plátky a cibuli nakrájenou nadrobno orestujeme dosklovata v rozehřáté pánvi s olivovým olejem, přidáme na menší kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a řapíkatý celer a restujeme 4 – 5 minut, aby zelenina zesládla. Poté přidáme bulgur, podlijeme asi polovinou vývaru, osolíme, opepříme a za občasného míchání a podlévání vaříme pod pokličkou doměkka (asi 25 minut). Poté přidáme 30 g másla a nastrouhaný sýr grana padano a na konec vmícháme lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka.

Candát

Filety candáta několikrát lehce nakrojíme na straně s kůží. Osolíme, opepříme a na straně s kůží lehce pomoučíme. Opečeme v rozpálené pánvi s rostlinným olejem nejprve na kůži dokřupava. Pokud se filety v pánvi kroutí, můžeme je přitlačit obracečkou, aby se kůže dobře vypekla. Poté otočíme, přidáme 20 g másla a citronovou šťávu a krátce dopečeme.

Servírování

Pokrm podáváme v hlubším talíři ozdobený lístky řapíkatého celeru.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU