Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky a uvaříme v osolené vodě. Pórek nakrájíme na menší kousky a orestujeme v hrnci s rozpuštěným máslem Osolíme, opepříme, přidáme uvařené brambory, zamícháme a necháme trochu vychladnout. Do lehce vychladlé směsi vmícháme zakysanou smetanu a nasekanou listovou petržel.
Kůži candáta několikrát lehce nakrojíme, aby se lépe vypékala. Candáta osolíme a opepříme, stranu s kůží pouze osolíme, lehce pomoučíme a opečeme v rozehřáté pánvi s trochou oleje, nejprve na straně kůže. Pečeme do křupava tak, aby maso zůstalo šťavnaté, poté otočíme, do pánve přidáme rozmáčklé stroužky česneku, lžíci másla a trochu listové petržele.
Filet candáta podáváme s bramborovo-pórkovým ragú, pokrm přelijeme trochou výpeku.