Marcel Ihnačák
Doba přípravy4 hod.

Pečené vepřové se zázvorem, česnekem a rozmarýnem

Pečené vepřové je skvělá pochoutka, která chutná nejlépe se sklenicí vychlazeného piva. Ale nakupte raději i černé pivo, protože tentokrát se vám bude hodit i k podlévání. Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na vepřové na černém pivu s pečenými brambory a česnekovým chlebem. Na začátek se naučíte připravit zázvorovou marinádu, která se nehodí jen na vepřové, ale klidně i na kuřecí nebo jiné maso. Kromě zázvory a oleje budete na její přípravu potřebovat ještě česnek, rozmarýn a pálivou papričku. Až bude maso namarinované, stačí ho dát do trouby, časem přidat brambory a můžete podávat. Buď jen takhle, nebo můžete přidat nasucho opečené česnekové topinky.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
8

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 50 g zázvor
  • 50 g česnek
  • 1 × hrst čerstvý rozmarýn
  • 3 × pálivá paprička
  • olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 2 kg porcované vepřové (střední část)
  • 1 l tmavé pivo
  • 1 kg brambory
  • 1 × bílý chléb
  • 1 × stroužek česnek
  • struhadlo
  • pečicí plech
  • potravinová fólie
  • alobal

POSTUP

Na marinádu v míse smícháme nastrouhaný zázvor a česnek. Přidáme nasekaný rozmarýn a nadrobno nakrájené pálivé papričky. Přilijeme olej, ochutíme solí a pepřem. Směs promícháme. 

Maso nařežeme, přendáme na plech, osolíme a potřeme marinádou. Zakryjeme fólií a necháme marinovat minimálně do druhého dne. 

Namarinované maso podlijeme tmavým pivem, zakryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 3 hodiny. V polovině času pečení alobal odstraníme. Během pečení maso poléváme výpekem, aby byla kůže křupavá. 

Brambory nakrájíme na měsíčky. Osolíme, opepříme a polijeme olejem. Po 1,5 hodině pečení přihodíme k masu brambory a dále pečeme. 

Jakmile se brambory a maso pečou, opečeme chléb v pánvi s olejem dokřupava. Krajíce chleba nakonec zlehka potřeme česnekem. 

Pečené vepřové servírujeme s brambory a opečeným chlebem, přelité výpekem a ozdobené kousky rozmarýnu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU