Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 40 min.
Obtížnost
Začátečník
Další zajímavý recept na přípravu kuřecího masa na našich stránkách kuchynelidlu.cz. Připravte si kuřecí čtvrtky se zeleninou podle Romana Pauluse.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 731 kJ / 1 131 kcal
Bílkoviny
77,70 g
Tuky
73,50 g
Vláknina
8,80 g
Sůl
3,80 g
Sacharidy
38,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kuřecí čtvrtky očistíme, rozkrojíme na 2 části a přendáme do zapékací mísy. Přidáme mrkev, celer a petržel nakrájené na větší kousky a 2 cibule nakrájené na měsíčky. Osolíme, opepříme, přidáme 50 g másla a podlijeme trochou vody. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 1,5 hodiny. V průběhu pečení podléváme.
02.Do rozehřátého hrnce dáme 50 g másla a orestujeme dosklovata 1 cibuli nakrájenou na větší kousky. Přidáme na plátky nakrájený česnek a podlijeme vývarem. Osolíme, opepříme a necháme asi 5 minut provařit. Přidáme hrášek a ještě krátce provaříme. Přidáme nasekanou mátu a celou směs přendáme do mixéru. Přidáme uvařené brambory a rozmixujeme.
03.Na talíř naservírujeme kousky pečené zeleniny, kuřecí čtvrtky a doplníme hráškovým pyré.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT