Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod. 20 min.

Pečené kuře s fazolemi a chřestem

Hledáte recept na kuře? Již na Vás čeká nejnovější recept Marcela Ihnačáka na pečené kuře s chřestem a fazolí.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × chlazené kuře Řezníkova čerstvá porce
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 × hrst čerstvého rozmarýnu
  • 250 g zeleného chřestu
  • 250 g bílého chřestu
  • 1 × cibule
  • 3 × stroužky česneku
  • 1 × pálivá paprička
  • 250 g hub šitake
  • 100 g suchých fazolí Cornfarm (namočené přes noc)
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 150 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • 1 × hrst listové petržele
  • zapékací mísa

POSTUP

Fazole namočíme přes noc do vody a uvaříme doměkka podle návodu na obale.

Omyté a osušené kuře rozporcujeme na menší kousky a vložíme do zapékací mísy. Osolíme, opepříme, polijeme olivovým olejem, posypeme nasekaným rozmarýnem a promícháme, aby byly všechny kousky ochucené rovnoměrně. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C.

Mezitím připravíme ostatní suroviny. Chřest očistíme a odřežeme dřevnaté konce (asi 1 – 2 cm). Nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a na kolečka nakrájenou pálivou papričku zbavenou semínek orestujeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem. Po chvíli přidáme na ¼ nakrájené houby šitake, osolíme a opepříme. Promícháme a přidáme na menší kousky nakrájený chřest. Chvíli spolu restujeme a poté přidáme uvařené scezené fazole a máslo. Jakmile se máslo rozpustí, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a povaříme, dokud se neodpaří alkohol. Takto připravenou směs rozprostřeme na dno zapékací mísy, na ni položíme kousky předpečeného kuřete a pečeme dále při stejné teplotě ještě asi 45 minut. Upečené kuře posypeme nasekanou listovou petrželí.

Servírování

Kuře servírujeme v hlubších talířích spolu se zeleninou a houbami.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU