Marcel Ihnačák
Doba přípravy3 hod.

Pečené hovězí hrudí s česnekem, paprikou a bylinkami

Trhané hovězí hrudí se v kuchyni neobjevuje tak často, ale šéfkuchař Marcel Ihnačák vám ukáže, že by tomu mělo být právě naopak. Ve svém video receptu vás naučí maso správně očistit a namarinovat ve směsi oleje a sladké červené papriky. Maso pak stačí zatáhnout v pánvi s česnekem, cibulí, bylinkami a pak podlité vodou a zakryté alobalem dopéct v troubě. Po několika hodinách půjde maso krásně natrhat pomocí vidličky a můžete ho pak takto upravené začít plnit do pita chleba společně s čerstvou zeleninou, zakysanou smetanou a nakládanými okurkami.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
8

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg hovězí hrudí Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × lžička mletá sladká paprika Kania
  • 1 × cibule
  • 5 × stroužek česnek
  • čerstvý rozmarýn
  • čerstvý tymián
  • 8 × pita chleba
  • 1 × svazek ředkvičky
  • 2 × červená cibule
  • 100 g rajčata
  • 150 g kyselé okurky Freshona
  • 100 g zakysaná smetana Pilos
  • 100 g polníček

POSTUP

Maso očistíme, osolíme, opepříme, pokapeme olejem, posypeme mletou paprikou a zprudka opečeme na oleji ze všech stran. Během opékání přidáme nasekanou cibuli, česnek a bylinky. Zalijeme vodou, přikryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 150–180 minut doměkka. Během celé doby pečení maso podle potřeby podléváme vodou. Na závěr ho natrháme vidličkou. 

Pity rozkrojíme, pokapeme olejem a opečeme v pánvi. 

Ředkvičky, červenou cibuli, rajčata a kyselé okurky nakrájíme na tenké plátky.  

Spodní část pity natřeme kysanou smetanou, na smetanu položíme trhané maso, připravenou zeleninu, umytý a osušený polníček a přikryjeme vrchní částí pečiva potřeného kysanou smetanou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.