Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Připravíme marinádu smícháním kečupu, nadrobno nakrájeného česneku, nadrobno nakrájeného zázvoru, mleté papriky, nadrobno nakrájené pálivé papričky, sójové omáčky a medu. Krkovici rozpůlíme a oba kusy svážeme provázkem.
Tip: Chcete se dozvědět, proč je lepší krkovici svázat a jak to udělat? Navštivte naši Kulinářskou akademii.
Krkovici vložíme do zapékací mísy, opepříme, osolíme, hojně potřeme připravenou marinádou, přiklopíme a necháme marinovat v lednici 4 – 5 hodin (nejlépe však přes noc).
Marinovanou krkovici vložíme do trouby předehřáté na 140 °C a pečeme pomalu pod pokličkou doměkka (asi 1,5 hodiny), poté odklopíme a zapečeme dozlatova. Pokud se marináda trochu připaluje, můžeme podlít vývarem nebo vodou. Po upečení odstraníme provázek.
Brambory i se slupkou omyjeme, nakrájíme na měsíčky a vložíme na plech vyložený pečicím papírem. Osolíme, zakápneme olivovým olejem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C doměkka a dokřupava (asi 25 minut). Jakmile vyndáme hotové brambory z trouby, přidáme nasekanou listovou petržel a promícháme.
Lilek omyjeme, nakrájíme na plátky, opečeme z obou stran v rozehřáté pánvi s olivovým olejem a osolíme.
Krkovici nakrájíme na plátky, servírujeme s lilkem a pečenými bramborami ozdobené snítkou listové petržele, do misky zvlášť podáváme výpek.